Festivals Melbourne

Festivals Melbourne

door Getaway Travel

Melbourne is de stad voor de meest uiteenlopende festivals! Door het hele jaar heen is er van alles te doen op het gebied van kunst, cultuur en andere goede dingen des levens. Niet voor niets wordt Melbourne ook wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd.

De Melburnians zijn erg creatief en hebben wel zin in een feestje. Vandaar dat er veel festivals zijn met allerhande thema's. Vooral de kleinere festivals in wijken als Fitzroy en Collingwood zijn leuk. Houd de agenda's (die door heel de stad liggen verspreid) in de gaten.

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 37 reizen naar Melbourne

Aanraders

In februari vieren de Chinezen hun nieuwe jaar in Chinatown met veel vuurwerk en kleurrijke optochten. In diezelfde maand kun je tijdens Taste of Victoria proeven van het beste op culinair gebied in Victoria. Het Antipodes Festival in maart is een van de grootste etnische festivals van Australië met allerlei Griekse feesten en voorstellingen.

In maart is ook het Melbourne Fashion Festival en het Melbourne International Comedy Festival, waarbij je veel kunt lachen tijdens de meer dan tweeduizend voorstellingen.

In augustus is het tijd voor het Melbourne International Film Festival met een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod van internationaal gewaardeerde films. Het Fringe Festival in oktober is ook zeker leuk om te bezoeken. Drie weken staat de stad op zijn kop met experimentele en alternatieve voorstellingen en exposities met als hoogtepunt de bruisende Fringe Street Party, in Brunswick Street in de wijk Fitzroy.

Reizen Melbourne

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors