Minyip

Minyip

door Getaway Travel

Back to reality. Buiten de televisieserie The Flying Doctors bestaat het stadje Coopers Crossing niet. In het echte leven is Minyip de naam van dit stadje. Het ligt zo'n drie uur rijden ten noordwesten van Melbourne. Het plaatsje heeft zo'n 475 inwoners, grotendeels 65-plussers.

Toen de serie werd opgenomen, waren de inwoners daar in het begin niet blij mee. Geleidelijk aan begonnen ze het toch leuk te vinden. Helemaal nu naast het plaatsnaambordje 'Minyip', ook het bordje 'Coopers crossing: home of the Flying Doctors' staat.

ZELF NAAR Victoria (Australië)?

Bekijk alle 41 reizen naar Victoria (Australië)

Gebouwen uit de serie

Sinds de opnames is er in het dorpje weinig veranderd. In Main Street kun je nog steeds de gebouwen uit de serie bewonderen. De Senior Citizens Centre was in de serie het hoofdkwartier, The Coopers Crossing Flying Doctor Base. Ook is het decor van Emma's garage, Cooper Crossing Memorial Hall en The Majestic Hotel nog te zien.

Rustieke sfeer

Minyip is gesticht rond 1870. Het is ook een bezoek waard als je van Victoriaanse gebouwen houdt. Main Street staat er vol mee. Het dorpje ademt een rustieke sfeer. En als je de zonsopgang ziet, waar het stadje om bekend staat, begrijp je waarom het is uitgekozen als decor voor The Flying Doctors.

Reizen Victoria (Australië)

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors