Eureka Tower
7,7
8,0 Algemene ervaring
8,0 Interessant
7,0 Prijs-kwaliteit

Eureka Tower

door Getaway Travel

Zijn de 253 meter van de Rialto Towers in Melbourne je niet hoog genoeg? Dan hebben we hier een eureka-moment: de Eureka Tower! In juni 2002 begon in Melbourne de bouw van het grootste appartementencomplex ter wereld. Meer dan vier jaar later, in oktober 2006, was het gebouw eindelijk klaar en open voor publiek.

Nonda Katsalidis ontwierp het indrukwekkende gebouw, dat maar liefst 297 meter hoog is. Het telt 92 verdiepingen waarvan er een ondergronds is. Daarmee behoort het tot een van de zes gebouwen ter wereld die meer dan negentig verdiepingen tellen. De Eureka Tower is niet alleen het hoogste gebouw van Australië, maar ook van het zuidelijk halfrond!

ZELF NAAR Melbourne?

Bekijk alle 37 reizen naar Melbourne

Gold Rush

De toren is vernoemd naar Eureka Stockade. Dit was een rebel uit de Victorian Gold Rush in 1854. In het design van het gebouw is speciale aandacht aan deze periode geschonken. Zo is het gebouw van blauw glas gemaakt naar de vlag van de familie Stockade. De rode strepen staan voor het bloed dat is gespild tijdens de opstand, de witte strepen staan symbool voor de strepen van een liniaal en tot slot de indrukwekkende gouden kroon, die verwijst naar de Australische Goudkoorts.

Deze kroon is gemaakt van 24-karaats gouden platen en is bevestigd op de bovenste tien verdiepingen van het gebouw. Acteur Nicolas Cage is de gelukkige eigenaar van het penthouse op de bovenste verdieping van het gebouw. Buren worden van Nicolas Cage kan voor een schamele zeven miljoen Australische dollars.

Observation Deck

De minder rijken onder ons moeten het doen met een tripje naar het Observation Deck. Deze verdieping, ook wel bekend als het SkyDeck, bevindt zich op de 88e verdieping. Vanaf deze plek heb je het mooiste uitzicht over Melbourne!

Glazen box

Voor de echte waaghalzen, zonder hoogtevrees, is The Edge een leuke uitdaging. Deze glazen box kan zich tot drie meter buiten het gebouw plaatsen. Wanneer de box zich verplaatst kun je niet door het glas heen kijken. Maar dit verandert zodra de box tot stilstand komt. Het glas wordt dan doorzichtig waardoor je van bijna driehonderd meter naar beneden kunt kijken!

Op de website van  Eureka tower vind je meer over de Glazen Box en andere praktische informatie.

Reizen Melbourne

Reviews Eureka Tower

Eureka Tower Melbourne (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Astrid Esders op 16 mei 2016

Met een super snelle lift omhoog naar de 88e verdieping ! Wow...wat een uitzicht, 360 graden,
vooral met helder weer kun je kilometers ver zien, en ga rond zonsondergang, geweldig mooi.
Helaas kan het dan wel erg druk worden en kleine schreeuwende kinderen verstoren dan een beetje de magie. Je mag zo lang als je wilt boven blijven. De 'kooi' naar buiten is ook bijzonder, waait hard maar door het gaas voel je je toch veilig. Ik heb niet het skydeck gedeelte gedaan, vraag me af hoeveel toegevoegde waarde dat geeft voor het extra geld. Misschien een idee om bij de entreeprijs een klein aandenken te geven (sticker ofzo), 20 dollar is best veel geld, zijn bv ook gratis opties (misschien niet zo hoog) om Melbourne vanuit een wolkenkrabber te zien.

7,7
8 Algemene ervaring
8 Interessant
7 Prijs-kwaliteit
Ultieme tip: Ga rond zonsondergang
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors