Port Lincoln Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Port Lincoln

door Getaway Travel

Het schattige vissersdorpje Port Lincoln staat bekend als 'seafood capital' van Australië. Hier wordt de beste vis van het land gevangen en geëxporteerd over de hele wereld. Vooral de tonijn is van uitzonderlijke kwaliteit.

Dit bruisende en welvarende stadje ligt aan de zuidkant van de Eyre Peninsula. De vrolijke lokale bevolking heeft een voorliefde voor mensen kijken, maar ze zorgen wel dat je je direct thuis voelt in het kleine stadje.

ZELF NAAR Port Lincoln?

Bekijk alle 1 reizen naar Port Lincoln

Tunarama

Port Lincoln is de uitvalsbasis van de grootste tonijnvissersvloot van heel Australië. De haven van de stad is drie keer zo groot als de haven van Sydney.

Al 49 jaar staat Port Lincoln tijdens het weekend van Australia Day in het teken van tonijn. Er is een speciaal festival voor de vissen: Tunarama. Tijdens dit festival kun je tonijn eten, tonijn imiteren, tonijnparades en natuurlijk tonijn bereiden.

Tonijn werpen

Maar het hoogtepunt is een wedstrijd tonijn gooien. De tonijn-gooi-wereldkampioenschappen worden uiterst serieus genomen. De spelregels zijn simpel: een tonijn wordt aan een touw gebonden en wie de vis het verst weet te werpen heeft gewonnen.

De tonijnen wegen tussen de acht en tien kilo en de meeste participanten komen dan ook niet verder dan een paar meter. Maar ex-Olympisch kogelstoter Sean Carlin wist in 1998 een record van 37.23 meter te halen.

Witte haaien

Dit is trouwens ook een van de beste plekken ter wereld om de bedreigde witte haai te zien. Delen van de haaienfilm Jaws zijn hier ook opgenomen. Vanuit de stad worden er meerdere excursies georganiseerd om deze dieren te bewonderen.

Reizen Port Lincoln

Meer Port Lincoln

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors