Devils Marbles

Devils Marbles

door Getaway Travel

Australië is een geliefd onderwerp voor fotografen omdat het vele uitzonderlijke natuurlijke fenomenen kent. De staat Northern Territory vormt hierop geen uitzondering.

Deze uitgestrekte provincie bevat zowel Uluru-Kata Tjuta National Park met daarin de Uluru, maar ook het Devils Marbles Conservation Reserve. Dit park is bezaaid met spectaculair gevormde rotsen die als gigantische knikkers verspreid liggen.

ZELF NAAR Devils Marbles?

Bekijk alle 1 reizen naar Devils Marbles

Granieten kolossen

Deze granieten kolossen vormen een geologische uitzondering in de Australische woestijn, waar de bodemsoort hoofdzakelijk uit zandsteen bestaat. Het graniet is waarschijnlijk zo'n 1,7 miljard jaar geleden ontstaan ten gevolge van stollend magma en onder het aardoppervlak uiteengespleten in grote rechthoekige blokken.

Door verschillende vormen van erosie kwamen deze blokken uiteindelijk aan de oppervlakte en kregen de rotsen hun definitieve ronde vorm. Een visueel spektakel wat je niet mag missen bij een bezoek aan 'the real Outback'. Gelegen tussen Alice Springs in het zuiden en Darwin in het noorden, vormt het een 'must see' voor reizigers op de Australische Noord-Zuidas.

Wandel en klim

Rond de rotsen kun je een wandeling volgen, die is aangegeven met bordjes. Natuurlijk kun je er ook zelf op uit! Beklim de rotsen voor jouw klassieke Devil's Marbles foto of ga vroeg uit de veren voor een prachtige zonsopkomst.

Je vindt de Devil's Marbles op ongeveer vierhonderd kilometer (zo'n vier uur rijden) ten noorden van Alice Springs. Als je Stuart Highway volgt rijd je dwars door het reservaat heen. Als je het park wilt zien, blijf dan niet op de snelweg, maar neem de kleine omweg die je door het park leidt.

Het Devils Marbles Conservation Reserve heeft een camping, een picknickplaats, een barbecue en toilet (geen douche). Houd er rekening mee dat het in de winter aardig druk kan worden.

Omgeving

Een bezoek aan de 'knikkers van de duivel' is gemakkelijk te combineren met een bush walk, vogels spotten of zelfs een echte Australische "Barbie" (barbecue). De dichtstbijzijnde stad is Tennant Creek, op een afstand van ongeveer honderd kilometer, maar een bezoek aan het naburige Wauchope (uitgesproken als 'war hoop') is ook zeker de moeite waard.

In dit dorp is betaalbare accommodatie en een restaurant te vinden, en is het mogelijk om een fiets te huren om op een sportieve manier Devil's Marbles, op slechts tien kilometer afstand, te bezoeken.

Grootste biercollectie

Iets verder naar het zuiden vind je Wycliffe Well, waar de grootste biercollectie van Australië te vinden is. Een mogelijke verklaring voor de UFO's die daar met enige regelmaat gespot worden.

UFO's zijn echter niet de enige buitenaardse activiteiten die worden waargenomen in de buurt van de marbles. De aboriginals uit de streek beschouwen de rotsen namelijk als de eieren van de regenboogslang. Een vrouwelijke godheid die de kracht heeft om overstromingen en aardbevingen te veroorzaken.

Hoewel de rituelen en verhalen over deze legende de tand des tijds niet hebben doorstaan, wordt deze plek wel aangemerkt als een van de oudste religieuze plaatsen ter wereld.

Reizen Devils Marbles

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors