Katherine

Katherine

door Rough Guide

Het gebied rond de rivier de Katherine was oorspronkelijk het leefgebied van de Jawoyn en de Dagoman. Ontdekkingsreiziger John McDouall Stuart kwam op zijn reis naar het noorden in 1862 de rivier tegen, die hij vernoemde naar de dochter van een weldoener.

Tien jaar later was de Overland Telegraph Line (OTL) aangelegd en werd er door veedrijvers en goudzoekers een gemeenschap gesticht bij de rivier, die de eerste betrouwbare waterbron vormde ten noorden van de Davenport Ranges.

ZELF NAAR Katherine?

Bekijk alle 15 reizen naar Katherine

Enkele straat

In 1926 werd het spoor vanuit Darwin over de rivier gelegd en werd de stad Katherine gesticht. De stad bestaat uit een enkele straat, die in januari 1998 onder water kwam te staan nadat twee cyclonen genoeg regen voor een heel regenseizoen boven zuidelijk Arnhem Land hadden uitgestort en het waterpeil van de rivier was gestegen tot 22 meter.

Er zwom zelfs een krokodil langs de half ondergelopen gebouwen. In april 2006 steeg het waterpeil opnieuw tot negentien meter, maar doordat het heel snel weer zakte, vielen er minder slachtoffers dan in 1998.

Katherine Outback Heritage Museum

De Stuart Highway gaat in Katherine over in de hoofdstraat, Katherine Terrace. Aan deze straat liggen de meeste winkels en voorzieningen, waaronder enkele galeries met Aboriginal kunst, zodat Katherine erg compact en druk oogt. Als je er langer verblijft, kun je hier vrij gemakkelijk tijdelijk werk vinden bij de omringende ranches en kwekerijen.

Als je meer wilt weten over de stad, kun je terecht in het Katherine Outback Heritage Museum (ma-vr 9-16 uur, A$ 5). Dit zit in het oude luchthavengebouw in Gorge Road, vlak voor de plaats van de oorspronkelijke nederzetting bij Knotts Crossing, waar nog wat oude OTL-palen staan.

Binnen vind je informatie over de geschiedenis van de pioniers in Katherine, van 1870 tot halverwege de twintigste eeuw. Je vindt er oude medische instrumenten en een Gypsy Moth-vliegtuig uit de tijd dat het gebouw dienstdeed als basis van de Flying Doctors.

Katherine Hot Springs

Op dinsdag-, donderdag- en zondagavond worden er Stockman's Dinners gehouden. Je krijgt dan een maaltijd zoals de veedrijvers die vroeger aten, met geroosterd vlees, kangoeroefilet, geroosterde groente, ongezuurd brood,

Op vijf minuten rijden van het centrum liggen de Katherine Hot Springs, bereikbaar via de Victoria Highway of Riverbank Drive. Het heldere water van deze bronnen is de moeite waard - je kunt er ook zwemmen - als je niet naar Mataranka gaat. Je kunt picknicken op de grazige oever.

De Cutta Cutta Caves, 27 kilometer ten zuiden van de stad, zijn alleen te bezichtigen met een gids (elk uur 9-11 en 13-15 uur). Er zijn diverse verfijnde stalagmieten en stalactieten te zien en er leven zeldzame bladneusvleermuizen, en ook slangen die de stalactieten beklimmen.

Reizen Katherine

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors