National Wine Centre Australia

National Wine Centre Australia

door Getaway Travel

South Australia is de wijnstaat van Australië! Daarom vind je hier het National Wine Centre Australia. Dit centrum neemt je mee op een virtuele reis waarin je helemaal wordt bijgespijkerd hoe je wijn maakt; van het stampen van de druiven tot en met de kurk op de fles.

Je gaat hier virtueel aan de slag. Niet dat de computer het je makkelijk gaat maken. Hij heeft een zeer verfijnde smaak en zal het je zeker zeggen als je virtuele wijn niet te pruimen is! In het National Wine Centre worden ook het verleden, het heden en de toekomst van de Australische wijnen onder de loep genomen.

ZELF NAAR Adelaide?

Bekijk alle 32 reizen naar Adelaide

Wijnen proeven

Binnen in de Tasting Gallery kun je verschillende soorten wijnen proeven. Australië heeft 53 wijnstreken en een groot aantal soorten uiteenlopende, en soms vreemde smaken. Toch, de wijnen die je in dit museum mag proeven zijn een beetje gewoontjes. Daarentegen betaal je maar weinig voor het proeven.

Na een zeer informatieve tocht door het centrum kun je in het Concourse Café op eigen tempo verder met wijnproeven of een lekker hapje eten. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de Botanic Gardens. Als je alleen wilt wijnproeven, hoef je de entreeprijs niet te betalen.

Lessen wijn maken

In het National Wine Centre worden ook lessen gegeven in wijnproeven en maken. De knowhow van wijnproductie hebben ze hier zeker. South Australia is namelijk niet voor niets het grootste wijn producerende gebied van het land.

Het National Wine Centre ligt op de hoek van de Hackney Road en Botanic Road. Het gebouw is modern, met een aparte architectuur van glas en houtconstructies. Je kunt een van de gratis stadsbussen nemen en uitstappen aan de oostkant van de Botanic Gardens. Van daaruit is het tweehonderd meter lopen. De metro stopt zowel op Hackney Road als Botanic Road.

Op de website van  National wine centre Australia vind je meer over de  wijnen en andere praktische informatie.

Reizen Adelaide

Foto's & video's National Wine Centre Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors