Eyre Peninsula

Eyre Peninsula

door Getaway Travel

Een indrukwekkend mooie kustlijn met kliffen, witte stranden en beschutte baaien waar walvissen, zeeleeuwen, witte haaien en dolfijnen zwemmen: dit alles vind je in Eyre Peninsula in South Australia.

Eyre Peninsula is dan ook een populaire vakantiebestemming. Je vindt er veel inwoners van Adelaide die even genoeg van de drukte van de stad hebben. Er is meer dan tweeduizend kilometer aan kust dus een rustig plekje zul je zeker vinden. Ook liggen er diverse mooie nationale parken.

ZELF NAAR Eyre Peninsula?

Bekijk alle 2 reizen naar Eyre Peninsula

Surfspot Cactus Beach

Aan de wilde westkust van Eyre Peninsula kun je bijvoorbeeld fantastisch surfen. Van over de hele wereld komen surfers op de geweldige golven af. Een goeie surfspot is Cactus Beach. Let wel op, de zee kan er erg onstuimig zijn en er zwemmen regelmatig witte haaien rond. Houd de aanwijzingen van de life guards aan het strand dus in de gaten. Behalve zwemmen en surfen is ook beach fishing is populair.

Op de Eyre Peninsula leven vele soorten dieren. Het barst er van de kangoeroes, emoes en wombats en er leven verschillende soorten arenden, albatrossen en pijlstormvogels. Tussen juni en oktober moet je zeker langs de Head of Bight: dan brengen walvissen hier hun jongen ter wereld.

Legendarische autoroute

Door de Eyre Peninsula loopt de indrukwekkende Eyre Highway. Dit is een van de meest legendarische routes door Australië. Deze weg verbindt Adelaide met Perth en dat is zo'n 2.700 kilometer. Een afstand die net zo lang is van Londen naar Moskou!

Maar je kunt ook een prachtige tour langs de kust maken. Onderweg kom je langs leuke visserplaatsjes als Cowell, Port Lincoln en het grotere Port Augusta.

Reizen Eyre Peninsula

Meer Eyre Peninsula

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors