National Railway Museum

National Railway Museum

door Getaway Travel

Adelaide is de treinhoofdstad in Australië. Niet alleen komt iedere grote treinroute langs deze stad - die verder vooral bekend staat om haar kerken en festivals -, maar omdat vlakbij Adelaide bovendien het grootste treinmuseum van het land staat.

Treingeschiedenis

In het National Railway Museum in Port Adelaide kom je alles te weten over de geschiedenis van de Australische treinen en spoorwegen . Voordat de eerste treinen door het land reden, duurden reizen in Australië vaak wekenlang. Steden als Perth waren zelfs alleen over zee of op kamelen door de woestijn bereikbaar.

ZELF NAAR Adelaide?

Bekijk alle 32 reizen naar Adelaide

Ritje in de stoomtrein

In 1856 werd de eerste spoorweg geopend, van Adelaide naar Port Adelaide. In de stad waar ooit de eerste Australische stoomtrein reed, vind je nu het National Railway Museum. Er staan verschillende oude locomotieven op het museumterrein. En in het hoogseizoen kun je een ritje maken met een kleine stoomtrein.

Het Railway Museum is door particuliere treinliefhebbers opgezet, waardoor het zeer de moeite loont een tour met een gids te maken. Hun liefde voor oude locomotieven en wagons werkt zeer aanstekelijk. Op de website van National Railway museum vind je meer over de treinen en andere praktische informatie.

Reizen Adelaide

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors