Coorong National Park

Coorong National Park

door Getaway Travel

Het bekendste park is het Coorong National Park. Het gebied kun je beetje vergelijken met de Waddeneilanden, door de variatie en vele zoet- en zoutwater meren. Het is dan ook de favoriete broedplaats van allerlei trekvogels afkomstig uit Alaska en Siberië.

Het park bestaat uit een lagune met een kustlijn van 200 kilometer en 140 kilometer duinen, wat alleen onderbroken wordt door de monding van de Murray River.

ZELF NAAR Coorong National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Coorong National Park

Kleine pinguïn

Op de peninsula leven een aantal fascinerende en unieke diersoorten die je niet snel ergens anders zal tegenkomen. Eén hiervan is de kleine pinguïn, de kleinste pinguïnsoort ter wereld. Er zijn speciale pinguïntours waarbij je deze dieren van zeer dichtbij kan bekijken, om vervolgens in het Penguin Interpretation Centre te gaan en kom je alles te weten over deze dieren.

Walvissen spotten

Ook walvissen laten zich regelmatig zien voor de kust van Fleurieu Peninsula. Victor Harbor is één van de beste plaatsen in Australië om deze gigantische zoogdieren te zien. Je kunt ze tussen juni en oktober spotten tijdens hun lange trek laten de Southern Right Whales. Whalewatch tours zijn dan ook een spectaculaire ervaring.
Naast walvissen leven er dolfijnen en zeeleeuwen in de kustwateren van de Peninsula.

Op het land is er ook aardig wat te zien. Er leven onder andere koala's, kangoeroes, possums en ruim 230 vogelsoorten waaronder spectaculaire roofvogels, kaketoes en papegaaien.

Op de website van Coorong National Park  vind je meer over de walvissen en andere praktische informatie.

Reizen Coorong National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors