Head of Bight

Head of Bight

door Getaway Travel

Head of Bight is niet alleen een prachtige plek aan de zuidkust, het telt ook de grootste populatie van Southern Right Whales van heel Australië! Daarmee is de locatie een van de meest spectaculaire 'whale watching spots' van het land.

Southern Right Whale

Deze walvis kan ruim vijftien meter lang worden en zo'n 47 ton wegen. De kleinere walvis heet letterlijk vertaald 'de echte walvis'. Hij dankt zijn naam gruwelijk genoeg aan de Engelse walvisvaarders. De Southern Right Whales waren namelijk erg geliefd omdat ze meer olie dan andere walvis types hebben. Het woordje 'southern' is toegevoegd omdat deze walvis enkel voorkomt in het zuidelijk halfrond.

ZELF NAAR Head of Bight?

Bekijk alle 1 reizen naar Head of Bight

Vanuit de lucht

In Head of Bight kun je walvissen vanaf de kust zien , maar je kunt natuurlijk ook mee met een helikopter whaletour! Vanuit de lucht heb je een uniek uitzicht op de walvissen, maar ook op het vlakke Nullarbor Plain en de Bunda Cliffs. Houd er wel rekening mee dat een tour zo'n half uurtje duurt en hoe geweldig ook, al vlug 85 Australische dollar kost.

Het strand van Head of Bight hoort bij het Great Australian Bight Marine Park en ligt in Yalata, land van de Aboriginals.

Vlakbij de kust

In de periode van juni tot oktober zwemmen de walvissen hier tot vlakbij de kust. Vanaf het hoogste main-platform kun je ze makkelijk met het blote oog spotten. Zie zelf hoe de jonge kalfjes hier hun eerste sprongen wagen, ronddraaien op hun buik of met hun staart in het water slaan. Dit strand heeft ook nog eens een prachtige ligging zo vlak langs de indrukwekkende Bunda cliffs. Genoeg te zien dus!

Head of Bight ligt in South Australia. Voor een bezoek aan dit Aboriginalgebied heb je een vergunning nodig. Je kunt deze krijgen bij het White Well Ranger Station.

Reizen Head of Bight

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors