Fleurieu Peninsula

Fleurieu Peninsula

door Getaway Travel

Fleurieu Peninsula is een van de mooiste en veelzijdige gebieden van Australië. Je hebt er een heerlijk mediterraan klimaat, schilderachtige stranden en laidback lifestyle. Bovendien is het nog niet door veel reizigers ontdekt, er zijn nog onontdekte plekken te vinden.

Fleurieu Peninsula is een schiereiland in South Australia en ligt onder Adelaide. Het zuidelijkste puntje is Cape Jervis, vanwaar je de veerboot naar Kangeroo Island kunt nemen. De kust kenmerkt zich door heerlijke bountystranden, beschutte baaien en steile kliffen. In het glooiende achterland bevinden zich olijfboomgaarden, wijngaarden, koffie- en cacaoplantages.

ZELF NAAR Fleurieu Peninsula?

Bekijk alle 3 reizen naar Fleurieu Peninsula

Natuur en cultuur

Fleurieu Peninsula is een paradijs voor surfers, maar ook duikers en snorkelaars zullen zich hier zeker vermaken. De onderwaterwereld is een sprookje; naast ontelbare tropische vissen kun je ook op dramatische scheepswrakken stuiten.

Maar dat is niet alles: ook voor de cultuurliefhebber, de culinaire genieter, of de bergbeklimmer is de Peninsula een interessante bestemming. Het binnenland wordt gekenmerkt door prachtige berggebieden, vele wijngaarden en een rijk historisch erfgoed.

Nationale parken

Voor natuurliefhebbers is Fleurieu Peninsula een ideale bestemming. De regio is nog niet zo toeristisch en je vindt er onaangetaste wildernis, schilderachtige rivieren en een spectaculaire kustlijn waar je onder andere walvissen, pinguïns en vogels kunt spotten. Er zijn maar liefst twintig nationale parken waar je veel klein Australisch wild te vinden is en waar je kan wandelen en kamperen. De bekendste is Coorong National Park.

Wijn

Het bekendste wijngebied van Australië is weliswaar de Barossa Valley, ten noorden van Adelaide, maar op de Fleurieu Peninsula wordt ook aardig wat wijn verbouwd. Nazaten van de Lutherse immigranten ontdekten al snel dat het mediterrane klimaat ideaal was om wijn te verbouwen. Zij waren daarmee één van de eerste wijnboeren van het land, en legden de basis voor de wijnteelt in Australië.

In de McLaren Vale liggen bijna tachtig wijnkelders die je allemaal kunt bezoeken om de heerlijke wijnen te proeven. Als je de regio benaderd vanaf Adelaide, kun je de gehele vallei zien liggen, met de McLaren Vale in het midden dat wordt omgeven door shiraz, grenache, cabernet sauvignon en chardonnay wijngaarden.

Lokale producten

De bewoners van de Peninsula zijn niet alleen bedreven in het telen van wijn, maar ook koffie, chocola, olijfolie en kazen komen hier van eigen bodem. Ook kun je veel zeeproducten kopen, die vaak in stalletjes langs de weg worden verkocht. In Fleurieu Peninsula heeft zich een ware regionale voedselcultuur ontwikkeld, wat door de locals de 'Fleurieu Peninsula Style' wordt genoemd.

Fiesta Food Festival

Leuk om te bezoeken is het Fiesta Food Festival. Dit culinaire festival vindt elk jaar in oktober plaats, om onder andere te vieren dat de nieuwe wijnen van het seizoen gelanceerd worden.

Ook zijn er allerlei demonstraties van de nieuwste olijfolieën, foodtrade beurzen, culinaire wedstrijden en picknicks in het weer opbloeiende landschap. Zo is er bijvoorbeeld een wedstrijd om wie het lekkerste kopje koffie kan maken. Oktober is hiervoor de beste tijd van het jaar, de winter wordt afgesloten en de lente wordt met veel wijnen en delicatessen verwelkomd.

Reizen Fleurieu Peninsula

Meer Fleurieu Peninsula

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors