Haighs Chocolate

Haighs Chocolate

door Getaway Travel

Bij de Haigh's Chocolate shops vliegen de lekkerste creaties als zoete 'chocolaatjes' over de toonbank. In het Haigh's Visitors Centre kun je zelf zien hoe je van bittere cacao de lekkerste chocolade kunt maken. Je maakt een tour van twintig minuten door de chocoladefabriek en uiteraard is er uitgebreid mogelijkheid tot proeven.

Toonaangevende chocolatier

De eerste Haigh's Chocolate shop is opgezet in Mt Gambier begin vorige eeuw door Alfred E. Haigh. De winkel had zoveel succes dat Haigh besloot terug te keren naar zijn geboortestad Adelaide en daar nog een te openen. Haigh's bleef generaties lang dé toonaangevende chocolatier van het land.

ZELF NAAR Adelaide?

Bekijk alle 30 reizen naar Adelaide

Zelfs tijdens de oorlogsjaren toen er nog maar amper suiker te krijgen was in het land. Momenteel zijn er zes Haigh's Chocolate shops in Adelaide, vijf in Melbourne en nog één in Sydney.

Warme chocolademelk

Voor de slimme lekkerbekken onder ons: laat bij een bezoekje aan een van de winkels goed zien hoeveel je van chocola houdt. Ze laten je proeven tot je niet meer kunt van de zoetigheid! Bij koud weer is de warme chocolademelk een aanrader, dit is de beste van de stad.

Het Haigh's Visitors Centre ligt aan de Greenhill Road in de wijk Parkside. Het is een kleine tien minuten lopen vanaf het Central Business District. Er stoppen meerdere bussen.

Op de website van Haighs Chocolate vind je meer over de chocolade en andere praktische informatie.

Reizen Adelaide

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors