Surfen South Australia

Surfen South Australia

door Getaway Travel

In South Australia zijn een aantal topgebieden waar je als surfer je hart op kunt halen: East Coast, Adelaide Area, York Peninsula en West Coast.

York Peninsula

Een absolute aanrader in dit gebied, mits je echt goed kunt surfen, is Drowners. Dit is een wat rustiger strand met een fijne beach break. Nogmaals, dit gedeelte is wel voor de meer ervaren surfer!

ZELF NAAR South Australia?

Bekijk alle 32 reizen naar South Australia

Ben je nog niet heel zeker op je board maar wil je wel lekker het water in? Gull Rock is een fijne plek met een constante aanvoer van golven. York Peninsula is van de vier gebieden de plek met de meest beginnersvriendelijke surfspots.

West Coast

Vraag goed rond bij locals en in surfshops welke punten geschikt zijn voor jouw surfskills. Sommige plekken zijn uitstekend te doen voor de beginner of semi-gevorderde, andere plekken kunnen ronduit gevaarlijk zijn als je niet precies weet wat je doet. Zo heeft West Coast de plek Unnames, dat door locals met klem wordt aanbevolen aan 'pros en kamikazes only!'

Je hebt in South Australia overigens, net als in veel andere delen van Australië, wel een auto nodig om de surfstranden te bereiken.

Adelaide Area

Dit gebied is vooral geschikt voor de iets meer ervaren surfer. Vrolijke namen als Bullies, Boomers, Triggs en Chinamans zijn bekende en uitstekende beach breaks spots.

Acht uur rijden van Adelaide, op de rand van Nullarbor Plain, is de zee rijk aan haaien. Goede reden waarom dit gebied een stuk minder populair is onder surfers dan de Adelaide Area. Toch zijn er genoeg die ondanks de gevaren een poging wagen, want je vindt hier echt ontzettend hoge golven.

Dit gedeelte van de zuidkust bestaat voor meer dan de helft uit nationale parken en reservaten. Bij Point Sinclair, in de Cactus Area, kun je voor een schijntje kamperen en genieten van de ruige natuur. Het is het thuisland van de echte surfer.

Reizen South Australia

Foto's & video's Surfen South Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors