Schildpadden kijken

Schildpadden kijken

door Getaway Travel

Mon Repos Beach is een bezoek waard vanwege de schildpadden die hier in grote getale komen broeden. Om de schildpadden rustig te laten broeden hebben regionale Wildlife-organisaties een kaartverkoop en bezoekerscentrum geopend aan het strand.

Mon Repos Beach ligt vijftien kilometer ten oosten van het centrum van Bundaberg.

ZELF NAAR Bundaberg?

Bekijk alle 2 reizen naar Bundaberg

Eieren leggen

In het bezoekerscentrum worden films en dia's vertoond. Je krijgt de mogelijkheid om met de rangers en vrijwilligers te praten. Wanneer een moederschildpad het strand op komt om haar eieren te leggen nemen de rangers groepen van zestig bezoekers per keer mee naar het strand. Op deze manier kunnen de schildpadden in rust hun gang gaan.

Tussen de maanden november en februari zijn broedende schildpadden te zien. Hun eieren komen dan tussen januari en maart uit. Vier verschillende soorten schildpadden komen naar Mon Repos Beach, waaronder lederschildpadden en karetschildpadden.

Terugkerende schildpadden

Sinds 1968 volgen de rangers en vrijwilligers de lederschildpadden in hun verdere leven. In 2005 kwamen de eerste op Mon Repos Beach geboren schildpadden terug om zelf te broeden. Dit betekent dat de methode van het centrum werkt. Dit is erg belangrijk want slechts één op de duizend babyschildpadden wordt oud genoeg om zelf te broeden.

Bezoek Mon Repos Beach en beleef een geweldige ervaring. De schildpadden zijn hier in hun natuurlijke omgeving te zien, een kans die je niet vaak zult krijgen!

Reizen Bundaberg

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors