Geschiedenis Melbourne

Geschiedenis Melbourne

door Getaway Travel

Melbourne is nog relatief jong. Onder leiding van Tasmaanse boer John Batman, arriveerden hij samen met Tasmaanse kolonisten in 1835 aan de oevers van de Yarra River. Batman schreef in zijn dagboek: "About six miles up, found the river all good water and very deep. This will be the place for a village." Maar het land werd al bewoond door de Kulin, een Aboriginal stam. De oplossing voor Batman was het land te 'kopen'.

Rijkdom

In 1837 werd de stad werd vernoemd naar de toenmalige Britse premier, Lord Melbourne. In ruim twintig jaar groeide Melbourne uit van een tentenkamp tot een metropool. Door de goldrush vanaf 1851 groeide de stad nog harder door de enorme toestroom van immigranten die fortuin wilden maken op de goudvelden van Victoria. De rijkdom die het goud opleverde, werd gebruikt voor de bouw van vele prachtige grootse gebouwen die nog steeds een belangrijk deel van het stadsbeeld van Melbourne bepalen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Melbourne groeide verder uit tot de industriële en financiële hoofdstad van Australië, en kreeg de wervelende bijnaam 'Marvellous Melbourne'. Van 1901 tot 1927 was het zelfs de hoofdstad van het land voordat Canberra dat werd. Melbourne had het geluk redelijk ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog te komen waardoor vele schitterende gebouwen bewaard zijn gebleven.

Internationaal

In de zomer van 1956 kreeg de stad veel internationale aandacht toen er de Olympische Spelen werden gehouden. In de naoorlogse periode kwam er een nieuwe stroom van immigranten uit de hele wereld op gang. Deze waren vastbesloten om het in Melbourne helemaal te gaan maken. Ze lieten de Melburnians kennis maken met een heel scala aan culturen die de Engelse tradities verrijkten. Dit proces is, met immigranten uit alle delen van Azië, nog altijd gaande en zorgt voor een rijke kosmopolitische sfeer in de stad.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors