Eerste Wereldoorlog in Australie

Eerste Wereldoorlog in Australie

door Getaway Travel

Als gevolg van afspraken tussen Groot-Brittannië en Australië waren de Australiërs genoodzaakt deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog om hun moederland Groot-Brittannië te verdedigen. De meeste Australiërs stonden achter de oorlog maar verzetten zich tegen de dienstplicht. Desondanks trokken ruim van de 3 miljoen mannen in Australië, er 330.000 ten strijde waarvan 64% sneuvelde of gewond raakte. Van deze tragedie zijn in het hele land gedenktekens te vinden, van eenvoudige beelden tot het indrukwekkende Australian War Memorial in Canberra.

De deelname van Australië in de Eerste Wereldoorlog wordt op 25 april, op Anzac Day, groots herdacht. Anzac staat voor Australian and New Zealand Army Cops Day. Op deze dag wordt herdacht hoe in 1915 Australische en Nieuw-Zeelandse troepen landden bij Gallipoli in Turkije en Australië voor het eerst in zijn geschiedenis als nationale legereenheid optrad. De troepen deden een vergeefse poging de Dardanellen over te steken en zich bij de Russen te voegen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

De soldaten verworven, ondanks hun falen, een reputatie van moed en uithoudingsvermogen. In de ogen van velen werd op die dag zo het Australische karakter bepaald en was de natie toen pas echt geboren.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors