Eerste bewoners van Australie

Eerste bewoners van Australie

door Getaway Travel

Toen de Britten ruim tweehonderd jaar geleden naar Australië kwamen en dit land als hun nieuwe eigendom beschouwden, vormde dit niet het begin van de geschiedenis van Australië. Dit immense land wordt namelijk al meer dan 50.000 jaar bewoond door de oorspronkelijke bewoners: de Aboriginals.

Recente archeologische vondsten wijzen er zelfs op dat de geschiedenis van Australië meer dan 60.000 jaar oud is. De Aboriginal cultuur, zoals we die nu kennen, gaat in ieder geval terug tot de laatste IJstijd, zo'n 15.000 jaar geleden. Daarmee heeft deze cultuur de langst doorlopende culturele geschiedenis ter wereld.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

De eerste Aboriginals kwamen waarschijnlijk uit Azië en bewoonden ze de kusten van Australië. Door de eeuwen heen hebben ze zich verspreid over het hele land en de eilanden voor de kust. Aboriginals zijn een nomadenvolk en hebben dus over het algemeen geen vaste woonstek. Bijzonder is dat in al die duizenden jaren de Aboriginal cultuur vrijwel hetzelfde gebleven. Tot de ontdekking van Australië door de Europeanen. Op dat moment, in 1770, leefden er naar schatting tussen de 250.000 en 300.000 Aboriginals.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors