Het Australie van vandaag

Het Australie van vandaag

door Getaway Travel

Tegenwoordig is Australië is een stabiele, democratische maatschappij met een goed geschoolde beroepsbevolking en een sterke, concurrerende economie.

Er wonen er nu 22 miljoen mensen die hun roots vinden in meer dan 200 landen. Er heerst sinds eind 2007 een ander politiek klimaat sinds het aantreden de Labor Party. Na elf jaar conservatief beleid van John Howard van de Liberals is er nu een meer democratische regering. Een van zijn eerste beleidsdaden was het ondertekenen van het Kyotoprotocol. In de verkiezingen van 2010 heeft Labor gewonnen en Julia Gillard is de eerste vrouwelijke minister-president in Australië.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Zij volgde Kevin Rudd op, die geschiedenis schreef door het aanbieden van excuses aan de oudste bewoners van Australië, de Aboriginals. Hij hield the Sorry to Aboriginal Stolen Generation speech op 13 februari 2008.

Het Australische leefklimaat is volgens het World Competitiveness Handbook een van de beste ter wereld! Ook wees een rapport van de Economist Intelligence Unit van 2009 uit dat Melbourne, Perth en Sydney tot de tien meest leefbare steden ter wereld behoren.

Er wordt gekeken naar factoren zoals gezondheid en veiligheid, infrastructuur en cultuur en milieu. De oude bijnaam van Australië is 'the lucky country' en veel Australiërs zijn er dan ook van overtuigd dat hun land het beste is om in te wonen!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors