Die gekke Australiers

Die gekke Australiers

door Nam Chun Melis

Sinds ik terug ben in Nederland valt het me op dat Australië wel erg vaak in het nieuws is. Natuurlijk let ik er nu veel meer op dan voorheen en kan ik ook aan niks anders meer denken, maar toch vind ik het erg opvallend. Meestal zijn het ook geen alledaagse nieuwsberichten, maar juist de meest ondenkbare en gekke berichten vanuit 'Down Under'.

Even zomaar wat nieuwskoppen:

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

"Australië krijgt politieke sekspartij"
"Marine Australië betaalt voor borstimplantaten"
"Meisje (13) slaat haai van zich af"
"Genen kangoeroe komen bijna overeen met mens"
"Hond reanimeert baasje"
"Kangoeroe probeert hond te verdrinken"

Van heldenverhalen tot aan seksueel getinte berichten. Met name de berichten in die laatste categorie vind ik wel typerend voor de gemiddelde Aussie bloke. In Nederland hebben wij op elke hoek van de straat een coffeeshop. Maar in Australië hebben ze op elke hoek van de straat een seksshop. Ach ja, tenminste voor ieder wat wils.

Zo af en toe komen er ook wel wat serieuze berichten. Onlangs heeft Kevin Rudd, de Australische Jan-Peter, sorry gezegd tegen de duizenden zogeheten 'Vergeten Australiërs'. Niet te verwarren met de Aboriginals waar Rudd ook al eens namens Australië sorry tegen heeft gezegd.

Wanneer je al deze nieuwsberichten doorneemt en je hebt nog geen enkele binding met Australië, kan ik me voorstellen dat je gaat denken: "Wat een raar landje". Dat klopt, het is ook een raar landje met een stel gekke inwoners.

De Aboriginals zijn de afgelopen tientallen jaren verwaarloosd en velen zijn daardoor in de criminaliteit beland en zijn alcohol- en/of drugsverslaafd. Verder is mijns inziens 70% van de Australische bevolking te dik. Zijn veel Australische mannen verslaafd aan seks, alcohol en tabak. En ga zo maar door.

Maar laat ze maar schuiven, die gekke Australiërs. Ze hebben bijna alles wat wij hier missen. Een goed klimaat, bruisende wereldsteden, kwaliteitswijnen, een grote diversiteit aan wildlife, prachtige en indrukwekkende natuur en niet te vergeten een gastvrije instelling. En ook hier kan ik eindeloos over doorgaan.

Wij Nederlanders doen ons graag voor als het land van: Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Een beetje van, ophouden met abnormaal te doen en vooral geen rol te spelen. Of van, zet dat masker eens af. Nou ik kan je één ding vertellen, de meeste van ons hier spelen wel een rol.

Geef mij dan toch maar die rare mensen aan de andere kant van de wereld, die blijven tenminste zichzelf.

Nam Chun

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors