De Australië ambassadeur

De Australië ambassadeur

door Nam Chun Melis

Was dat niet even een fantastische baan: Island Caretaker, of wel de beste baan in de wereld! Een half jaar lang toezichthouder spelen op een drietal onbewoonde eilanden van het Great Barrier Reef. Het enige wat je hoefde te doen was 12 uur per week werken, zoals het bezoeken van de eilanden, vissen voeren, bloggen, twitteren en foto's maken.

Gelukkig kreeg de winnaar uit Engeland hier een salaris voor, dat ver beneden de Balkenende-norm ligt. Maar ja, om nou zo'n 80.000 euro te verdienen met een half jaartje vakantiewerk? Ik heb het bij lange na niet bij elkaar verdiend met in totaal 6 weken werken op verschillende fruitfarms in Australië.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Inmiddels is Ben Southall klaar met zijn werk en heb ik zojuist op zijn weblog gelezen dat hij nog eventjes door de USA aan het reizen is. Ja geen wonder, met al dat geld en die media aandacht.

Ik kon gelijk na terugkomst van mijn reis gaan solliciteren, het liefste ook naar 'the best job in the world'. Hoewel ik die momenteel voor mijn gevoel ook heb gevonden, kan het natuurlijk nooit tippen aan de in mijn ogen ultieme baan, de enige echte 'best job in the world': namelijk Australië ambassadeur.

Een beetje net zoals Island Caretaker, waarin je ook een soort van ambassadeur was, maar dan voor geheel Australië. Dat zou pas echt de beste baan zijn in de wereld, wat zeg ik, in het universum.

Want ik vraag me nog steeds af waarom in hemelsnaam het bureau Tourism Queensland ineens bedacht om een wereldwijde marketing campagne op te starten, om het toerisme naar de eilanden rondom het Great Barrier Reef te stimuleren. Op de eerste plaats wil men het Great Barrier Reef beschermen tegen een massale toestroom aan toeristen. Ten tweede zou het zonde zijn als de mystieke en romantische sfeer op de eilanden zou verdwijnen door een jaarlijkse overbevolking.

Ach ja, overdrijven kunnen de Australiërs dan ook als de besten. Daarom juist zie ik wel mogelijkheden voor het creëren van mijn droombaan. Ik zie de baan als volgt voor me:

Als ambassadeur van Australië verzorg je presentaties door het gehele land, Nederland wel te verstaan, en vlieg je maandelijks naar Australië om overleg te voeren met het nationaal bureau voor toerisme. Het doel van dit ambassadeurschap is om alle ins & outs over Australië over te brengen aan geïnteresseerde mensen, potentiële bezoekers dus. Voor dit alles krijg je alle (inter)nationale reis- en verblijfkosten vergoed en strijk je ook een bonus op, afhankelijk van het daadwerkelijke aantal bezoekers aan Australië.

Volgens mij is dit zeer goed te doen en ook erg makkelijk werk, want voor je geliefde heb je alles over en ben je in staat om het beste in jezelf naar boven te halen.

Dus… waar kan ik mijn handtekening zetten dames en heren?

Nam Chun

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors