Australië, het beloofde land

Australië, het beloofde land

door Nam Chun Melis

Goed, lekker en veel kunnen eten, bier, sport en vrouwen in galajurk. Vier ingrediënten waar de gemiddelde man al gauw tevreden mee is. En laat nu het toeval zijn dat in Australië al deze ingrediënten bij elkaar zijn samengebracht.

Maar Australië heeft veel meer te bieden dan alleen barramundi, kangoeroebiefstuk, chardonnay, rum, VB en rugby. Je kunt er skiën, 's werelds grootste koraalrif bezoeken, walvissen spotten en urenlange wandelingen maken. Kortom voor ieder wat wils.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Ik heb in Australië zeven maanden rondgereisd en op mij heeft het een gigantische impact gehad.

Voordat ik naar Australië ging wilde ik namelijk zo veel mogelijk van de wereld zien, maar op een of andere manier kan ik sinds mijn terugkomst over niks anders praten, denken en dromen dan 'Down Under'. Datzelfde jaar van mijn reis ben ik ook in Nieuw-Zeeland, Thailand en Hong Kong geweest, maar geen van die landen heeft zo'n diepe indruk gemaakt als Australië.

Sommige mensen verklaren mij voor gek en denken dat ik compleet doorgeslagen ben in mijn liefde voor Australië. Waarom zou het daar beter zijn dan hier? Nou dat is niet zo moeilijk. Het is sowieso op een ander altijd beter dan thuis. In het geval Australië zijn het vooral de mensen die het leven daar veel aangenamer maken. De Aussies zijn een relaxed volkje bij elkaar, ontstaan uit een mengelmoes van Europeanen en Aziaten. Iedereen respecteert elkaar daar nog, en overal is de 'no worries mentaliteit' aanwezig.

Loop je op een door de weekse dag om 10.00 uur 's ochtends door Sydney CBD, zitten de mannen in pak gewoon aan het bier "no worries mate"! Sta je op iemand zijn voet in een verlaten pub in de outback "no worries mate"! Het mooie aan het "no worries" is dat je het ook zelf bijna overal op kunt zeggen. Bij het afrekenen in de supermarkt, het binnenkrijgen van alweer een snelheidsboete, het bestellen van een biertje, het oplopen van een blauwtje bij een leuke sheila, allemaal momenten waarop je 'no worries' kunt zeggen. Gemakkelijk toch!

Naast de gastvrije en gemoedelijke houding van de Aussies is het ook wel mooi meegenomen dat ze daar in Australië geen echte winter kennen. Natuurlijk kun je in bepaalde gebieden van New South Wales lekker (après)skiën, maar over het algemeen is het ook in de winter daar goed te doen. Het hele jaar door leef je daar veelal buiten en dat maakt de mensen ook altijd veel vrolijker.

Verder moet ik toch opnieuw weer even wat roepen over het uitgebreide eet- en drankaanbod. Ik laat me persoonlijk graag serveren en houd ook van een lekker glaasje wijn of bier. Er is daar volop keuze uit verse vis, bushfood zoals krokodil en emoe, steaks. De echte Australische keuken is er eentje van Europese en Aziatische invloeden.

En om al dat vele eten weg te spoelen is er een enorme grote keus aan wijn en bier. Zo heeft bijvoorbeeld elke staat in Australië haar eigen soort bier en worden er goede wijnen verbouwd. Voor de Bourgondiërs onder ons is dit toch het walhalla?

Ik vind het dan ook erg jammer dat er laatst vele landgenoten van ons steen en been klaagden over de vlucht van 'onze jongens' naar Australië voor een oefenpotje tegen de Socceroos. Ook de miljonairs zelf gaven via omwegen aan het toch enigszins bezwaarlijk te vinden, maar vonden wel dat het goed zou zijn voor de teamspirit.

Nou Bert, in het vervolg kun je mij gerust bellen. Ik ben nu al dol enthousiast!

Want ja, voor mij is er nog maar één wens. Zo snel mogelijk terugkeren naar Australië. Australië, het beloofde land.

Nam Chun

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors