De magie van Uluru-Kata Tjuta

De magie van Uluru-Kata Tjuta

door Nam Chun Melis

Uluru-Kata Tjuta National Park bevindt zich midden in wat men ook wel noemt: 'The Red Centre'. Heel toepasselijk. De rode rotsen Uluru en Kata Tjuta, het rode zand en dat alles in het centrale gedeelte van Australië. Het bedenken van die bijnaam ging niet over één nacht ijs.

Maar goed, Uluru en Kata Tjuta zijn beide twee mysterieuze en overweldigende creaties van de natuur. Voor de Aboriginals zijn het zelfs heilige plekken. Als je er eenmaal bent weet je niet wat je voelt. Het bloed stroomt sneller door je aderen, het lijkt er nog heter dan het altijd al is en de vliegen kun je nauwelijks van je afslaan.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Ook de wandelingen die je kunt maken in dit National Park zijn adembenemend mooi en blijven voor altijd in de herinnering. Ik vraag me nog altijd af hoe het toch komt dat je zo geïntrigeerd kunt raken door een wandelingetje te maken over een stoffig, rood pad, waarbij je uitkijkt op een paar eenvoudige rotsformaties. Het doet gewoon iets met je, het is bijna een magisch gevoel dat je krijgt.

Als je eenmaal dat magische gevoel over je heen hebt gekregen, kom je er niet meer van af. Het blijft je inspireren, het blijft je fascineren. Hoe is het toch ontstaan? En wat maakt het zo religieus voor de Aboriginals? Zelfs tijdens de wandeling vraag je dit jezelf af en lijkt het er af en toe op of het begint te spoken. Je durft zelfs bijna geen foto meer te maken van alles wat je daar ziet en tegenkomt.

Overigens mag je op sommige plekken (officieel dan) zelfs geen foto's maken vanwege de heilige bestemming van die bepaalde plek. Maar op een of andere manier bekruipt het gevoel dat je bekeken wordt. Bijna zoiets als Big Brother is watching you.

Nu, geruime tijd later, kan ik dit gevoel wat makkelijker van me afzetten en denk ik vaak terug aan die mooie plek. Het is de entreeprijs van het park dubbel en dwars waard en op deze manier doe je ook iets terug voor het behoud van het park en de locals. Laten we daarom deze plek in ere houden en daarmee ook de magie!

Nam Chun

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors