Kangoeroes in Nederland

Kangoeroes in Nederland

door Nam Chun Melis

Het moet toch niet gekker meer worden. Laatst was er in het nieuws dat wilde kangoeroes zich aan het voortplanten zijn hier in Nederland. En dan ook nog eens in Friesland. De kangoeroes (wallaby's) werden gespot in Ooststellingwerf om precies te zijn. Uiteindelijk bleek dat ze een aantal jaren geleden waren ontsnapt en dat ze zich klaarblijkelijk in het Nederlandse klimaat goed staande kunnen houden. Op zich valt er ook wel wat voor te zeggen. Kangoeroes kunnen namelijk niet goed tegen droogte en ze komen graag tevoorschijn als het schemert. Dus wat dat betreft is Nederland het walhalla voor deze Australische icoon.

In Nederland zijn er daarom ook talloze (kinder)boerderijen en particulieren die voor de 'fun' enkele kangoeroes hebben rondhuppelen, maar in het wild heb ik ze nog nooit gezien. Echter schijnen ze bijna in heel Nederland voor te komen en ga ik dus binnenkort op kangoeroe jacht. Want wat zou het toch te gek zijn om eens een skippy te spotten in een of ander klein gehucht, zittend aan een campingtafeltje in de bossen. Ik heb wel een flauw vermoeden dat je heel goed moet zoeken en heel veel geduld moet hebben. Maar het is dan ook het wachten waard.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Als het aan mij zou liggen, zorgt de Partij voor de Dieren ervoor dat er honderden kangoeroes in Nederland worden uitgezet, zodat ze de groei van een of andere plant tegen kunnen gaan in Nederland.

Zo hebben de Aussies in het verleden ook vaak dieren zoals dromedarissen en padden uitgezet om verschillende plagen tegen te gaan. Echter werden het er uiteindelijk zoveel dat deze beesten in de loop van jaren zelf een plaag zijn gaan vormen. Maar ja, dan schaffen we toch ook gewoon een 'roo-bar' aan voor onze auto? En een lekker stukje kangaroo-steak gaat er bij mij ook wel in. Het lijkt me heerlijk om tegen de slager te kunnen zeggen: 'Doe mij maar een mals stukje kangoeroe biefstuk voor de kerst'.

Maar dat zal de Partij voor de Dieren dan weer niet goedvinden ben ik bang. Laten we daarom maar de lokale rondspringende wallaby's met rust. Zodoende kunnen we af en toe net doen alsof we weer in Australië zijn…

Nam Chun

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors