Nederlandse Telly

Nederlandse Telly

door Nam Chun Melis

Het is een terugkerend thema, 'de verloedering op de Nederlandse televisie'. Vele opvoeders en ouders maken zich ernstig zorgen over het vele aanbod op tv aan geweld en seks. Om maar nog niet te spreken over de vele talentenshows en andere zogenaamde 'contests' waarin vele tieners strijden om die ene begeerde, en vaak onhaalbare, eerste plek die hen toegang geeft tot een kort bestaan als BN'er.

Want het leven na zo'n wedstrijd bestaat niet alleen uit rozengeur en maneschijn. Bekende clichés zoals 'je wordt geleefd' en 'ik geniet van elk moment' worden door deze nieuwe cultfiguren als automatisme in elk interview aangegeven. Totdat het noodlot uiteindelijk toeslaat en je plotseling niks meer van hen verneemt. Geen nieuwe hit in de Top-40, geen lintjes meer komen doorknippen of niet aanwezig zijn op een hippe party in een exclusieve VIP-club. Weg is de BN'er status.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Als je dit leest neem je bijna automatisch aan dat het aanbod op de Nederlandse televisie inderdaad erg karig is en eentonig. En dat is het ook. Maar dit geldt zeker niet voor de inbreng van enkele Australische programma's en reality-series. Wat dacht je van 'Bondi Rescue' en 'Border Security'? En niet te vergeten de tv-hit 'Sea Patrol'.

Bovendien was een tijd geleden het bekende 'McLeod's Daughters' nog wekelijks te zien op tv en ook de detective 'Black Jack'. En dan heb je geloof ik ook nog een tv-hit die al jarenlang op de tv-buis is vertoond, een serie die geloof ik ergens in "Ramsey Street" in Melbourne wordt opgenomen.

Naast deze voorbeelden zijn er vast en zeker nog meer Australische series die ik helaas nog niet eerder heb gezien. Maar het geeft wel aan dat er meer te zien is op de 'Dutch telly' dan het verpauperde aanbod waar onze ouders, opvoeders én de vele deskundigen het in Nederland over hebben.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors