Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews Kimberley (Australië)

9,1
9,0 Algemene ervaring
9,5 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
10,0 Natuur
- Interessant
- Stranden
 • Aantal reviews: 3
 • Aantal waarderingen: 2

Mooier kon het niet worden ! (bezocht in mei 2004)

Review geschreven door Louisa de Weerd op 13 november 2018

Het is een echte aanrader om met een 4x4 camper door de Kimberleys te trekken. Van Darwin ga je natuurlijk eerst het Litchfield - en Kakadu National Park bezoeken en dan rijd je naar Kununurra. Daar moet je proviand inslaan, want winkels kom je niet veel tegen, hooguit een winkeltje bij een tankstation. Onderweg zie je veel prachtige vogels in allerlei kleuren & maten en mierenheuvels. Dan begint je tocht door de Gibb River Road over te steken en later volgen er nog vele. Dit kan in de winter niet, want dan zijn de rivieren daar te breed en diep. Er kunnen nog wel krokodillen in de rivieren zwemmen, dus oppassen bij de doorwadingen. Kamperen doe je op stations, o.a. Home Valley Station. Er zijn daar eenvoudige douches en toiletten, met kleurige kikkertjes en gekko's, maar geen stroom, geen airco, wel weer een swimmingpool waar we midden in de nacht de prachtige sterrenhemel hebben liggen bewonderen. Er is daar helemaal geen luchtvervuiling. Je kunt een paar uur per dag gebruik maken van warm water, als het agregaat aangeslingerd wordt. De gravelwegen zijn weleens afzien, maar overal zijn mooie plekjes om te pauzeren, o.a. bij schitterende gorges, kreken, meertjes met boababs. Een duik te nemen bij een waterval is ultiem genot. Het water is zo schoon dat je het kunt drinken. Deze foto is genomen bij Bells Gorge. Maar er zijn ontelbare gorges op deze route, zoals Manning Gorge, Galvan's Gorge. Richting Derby, waar we proviand kunnen inslaan en op een grote camping lux kunnen douchen en kleding wassen. Hierna hebben we eigenlijk geen 4x4 camper meer nodig, de wegen zijn Daarna richting Indische Oceaan, naar Broome met zijn prachtige strand, o,a, Cable Beach met rotsformaties in allerlei kleuren en lagen, voetafdrukken van een 3 meter hoge dinosaurus en 120 miljoen jaar oud, alleen bij laag tij te zien. De tocht langs de Westkust is zeker ook de moeite waard met witte schelpstranden, maar het wordt niet meer zo spannend, ongerept en rustig als in de Kimberleys.

9,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Kimberley (Australië)

 • ongerept
 • stil
 • overweldigende natuur

Minpunten Kimberley (Australië)

 • vliegen
 • zandvlooien
Ultieme tip: Home Valley Station Bezoek de Goges, zwem onder de waterval, drink heerlijk schoon water en slaap onder de prachtige sterrenhemel
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The Kimberleys: Onbeschrijflijk mooi en ongerept (bezocht in mei 2004)

Review geschreven door Louisa de Weerd op 11 november 2018

We hebben al heel veel van Australië gezien. Het is een fantastisch land om te bekijken en te ervaren. The Kimberleys hebben we doorkruist met een 4x4 camper en dan kom je ook echt op de meest ongerepte delen van Australië. We zijn vanaf Kununurra richting Broome gereden, hebben rivieren doorwaad, onder watervallen gezwommen, onder de sterrenhemel overnacht, wel ervoor hoedende dat er geen krokodillen bij ons konden komen, de campings zijn ranches en stations bemand door allervriendelijkste mensen, die trots zijn op hun land. Een echte aanrader!

Pluspunten Kimberley (Australië)

 • Bijzonder
 • ongerept

Minpunten Kimberley (Australië)

 • veel proviand inslaan
Ultieme tip: Start bij Darwin en neem de tijd om daar rond te kijken en de Nationale Parken te bezoeken. Dan voorraad inslaan en naar het ongerepte, waar nog weinig toeristen komen.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hiken, kamperen en liedjes rondom het kampvuur (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 19 augustus 2016

Elke dag hiken en nog meer mooi natuur ontdekken, met de 4WD door het prachtige landschap cruisen, aan het einde van de middag het kamp opslaan en slapen onder de mooiste sterrenhemel ooit: I love the Kimberley!

Dit gebied is vrij ruig en er zijn weinig mensen te vinden. Omdat het vriendinnetje met wie ik reisde en ik niet al te veel van auto's af wisten, besloten we met een groep The Kimberley te gaan ontdekken. Stel je voor dat we autopech kregen en stil zouden komen te staan langs een weg waar bijna nooit iemand langskomt...

Maar wat een goeie keus! De groep was heel divers en leuk, we hoefden niet zelf onze kampeerspullen mee te slepen (behalve een slaapzak) en we hadden altijd een gids bij ons die meest bijzondere plekjes kon laten zien! Daarnaast had de gids ook al het eten al ingekocht, maar gingen we wel elke avond samen koken, super gezellig! Na het eten maakten we een kampvuur en praten we met elkaar en soms zongen we ook liedjes!

Bijna elke dag maakten we een hike, en hoewel ik hiken echt haat, vond ik dit fantastisch! Het was overdag (augustus) ook niet te warm en de hikes eindigden meestal bij een waterval of meertje, dus je kon altijd even zwemmen en bijkomen. Ook het kamperen vond ik echt te gek, wij deden nooit de buitentent erover omdat het toch nooit regende en zo sliep je onder de blote sterrenhemel elke avond. Elke dag dacht ik dat het niet mooier kon worden, maar dan bezochten we de dag erna een nog mooiere gorge of waterval en bleek dat niet waar te zijn. Ik ben echt niet per se een natuurpersoon, maar vond dit echt fantastisch! Je moet wel van outdoor activiteiten houden en het niet erg vinden om vies te worden. Soms zaten we echt in the middle of nowhere en konden we pas twee dagen later weer douchen!

Buiten dat kan ik iedereen aanraden naar The Kimberley te gaan. Dit prachtige, ongerepte gebied is The Outback op en top! Ik kan niet wachten om ooit terug te gaan!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Kimberley (Australië)

 • Prachtige natuur
 • Niet toeristisch
 • Uniek

Minpunten Kimberley (Australië)

 • Slecht bereikbaar
 • Duur
Ultieme tip: Ga met een groep/gids naar The Kimberley! Zo zie je echt veel meer dan wanneer je alleen zou reizen en het is ook veel gezelliger!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Kimberley (Australië)

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors