Kimberley (Australië)

Reviews Kimberley (Australië)

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
10,0 Natuur
- Interessant
- Stranden
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Hiken, kamperen en liedjes rondom het kampvuur (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 19 augustus 2016

Elke dag hiken en nog meer mooi natuur ontdekken, met de 4WD door het prachtige landschap cruisen, aan het einde van de middag het kamp opslaan en slapen onder de mooiste sterrenhemel ooit: I love the Kimberley!

Dit gebied is vrij ruig en er zijn weinig mensen te vinden. Omdat het vriendinnetje met wie ik reisde en ik niet al te veel van auto's af wisten, besloten we met een groep The Kimberley te gaan ontdekken. Stel je voor dat we autopech kregen en stil zouden komen te staan langs een weg waar bijna nooit iemand langskomt...

Maar wat een goeie keus! De groep was heel divers en leuk, we hoefden niet zelf onze kampeerspullen mee te slepen (behalve een slaapzak) en we hadden altijd een gids bij ons die meest bijzondere plekjes kon laten zien! Daarnaast had de gids ook al het eten al ingekocht, maar gingen we wel elke avond samen koken, super gezellig! Na het eten maakten we een kampvuur en praten we met elkaar en soms zongen we ook liedjes!

Bijna elke dag maakten we een hike, en hoewel ik hiken echt haat, vond ik dit fantastisch! Het was overdag (augustus) ook niet te warm en de hikes eindigden meestal bij een waterval of meertje, dus je kon altijd even zwemmen en bijkomen. Ook het kamperen vond ik echt te gek, wij deden nooit de buitentent erover omdat het toch nooit regende en zo sliep je onder de blote sterrenhemel elke avond. Elke dag dacht ik dat het niet mooier kon worden, maar dan bezochten we de dag erna een nog mooiere gorge of waterval en bleek dat niet waar te zijn. Ik ben echt niet per se een natuurpersoon, maar vond dit echt fantastisch! Je moet wel van outdoor activiteiten houden en het niet erg vinden om vies te worden. Soms zaten we echt in the middle of nowhere en konden we pas twee dagen later weer douchen!

Buiten dat kan ik iedereen aanraden naar The Kimberley te gaan. Dit prachtige, ongerepte gebied is The Outback op en top! Ik kan niet wachten om ooit terug te gaan!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Kimberley (Australië)

  • Prachtige natuur
  • Niet toeristisch
  • Uniek

Minpunten Kimberley (Australië)

  • Slecht bereikbaar
  • Duur
Ultieme tip: Ga met een groep/gids naar The Kimberley! Zo zie je echt veel meer dan wanneer je alleen zou reizen en het is ook veel gezelliger!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors