Rondvlucht over het Great Barrier Reef, een must-do

Rondvlucht over het Great Barrier Reef, een must-do

door Marleen de Keyzer

Een natuurspektakel dat zo kleurrijk is dat ze vanuit de ruimte zichtbaar is. Zo groot dat ze de Chinese muur overtreft. En zo overweldigend dat ze behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Het Great Barrier Reef staat bekend als één van de mooiste duiklocaties ter wereld. En na het zien van de heldere riftinten snap je zelfs vanuit de lucht waarom.

Het wereldberoemde koraalrif voor de kust van Queensland is een van de weinige echte wonderen waarbij je een rondvlucht niet wilt overslaan. Van bovenaf zie je eilanden van koraal onder je door schieten. Roodbruine klippen afsteken tegen helderblauw water. En kleurrijke banken de verte in reiken. Onmisbaar tijdens je rondreis door Australië!

ZELF NAAR Great Barrier Reef?

Bekijk alle 41 reizen naar Great Barrier Reef

Heart Reef: de ster van het koraal

Verscholen tussen de koraalbanken van Hardy Reef, spotte een van de rondvluchtpiloten in 1975 een rifeiland in de vorm van een hart. Al snel verscheen het zogenaamde Heart Reef in elke brochure en werd het een van de populairste afbeeldingen op ansichtkaarten. Nu is ze wereldberoemd.

En terecht. Het natuurlijk gevormde pareltje is in alle opzichten verbluffend: de compositie, de kleurstelling, de ligging. Je verbaast je over je eigen foto's, die bijna net zo mooi zijn als de professionele plaatjes.

Omdat het gebied eromheen beschermd is, aanschouw je Heart Reef alleen vanuit de lucht. Vooral als het eb is word je overdonderd. Het water verstopt zich dan onder het koraal, waardoor de hartvorm perfect zichtbaar is.

Pareltjes van de Whitsundays

Minstens zo spectaculair vanaf grootte hoogte zijn de Whitsundays. Langzaam komen de eilandjes van dit natuurspektakel op je af. De groene heuvels steken af tegen het azuurblauwe water. De zandbanken die witte vegen op de zee lijken te verven, maken het plaatje compleet.

De meest opvallende in de groep is toch wel Whitsunday Island, die twee van de mooiste stranden ter wereld herbergt aan de oostelijke kant van het eiland. Vanuit de lucht lijkt het fijne silica zand van Whitehaven Beach en Hill Inlet nog witter. En ogen de zandbanken die met eb water boven de zee uitsteken nog schilderachtiger.

Great Barrier Reef: onvergetelijke uitzichten

Maar er is meer. De rondvlucht over het Great Barrier Reef brengt je langs Shute Harbour, Daydream Island, Hook Reef en Bait Reef. Een uur, of vier? Je kiest het zelf. Met of zonder stop op Whitehaven Beach? Het is aan jou.

Stap tijdens je vakantie in Australië in een zeevliegtuig en waan je in een droom waarin je wordt verrast door de eindeloos reikende uitzichten, overdonderd door een surrealistisch lijkende oceaan en verblind door de heldere tinten van het rif. En ontdek waarom het Great Barrier Reef een van de zeven wereldwonderen is.

Australie.nl maakte deze rondvlucht samen met Tourism and Events Queensland en Air Whitsunday tijdens een rondreis door Queensland.

Reizen Great Barrier Reef

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors