Great Keppel Island

Great Keppel Island

door Getaway Travel

's Ochtends stap je op de ferry in de haven van Rosslyn Bay. Na een boottochtje van een half uur kom je aan op Fisherman's Beach. Het witte zand is zo fijn dat het knerpt onder je voeten. De zee is ontzettend helder en er waait een prettig windje.

Great Keppel Island is de grootste van de Keppel Islands . Het eiland is veertien vierkante kilometer groot. Negentig procent hiervan is ongerepte natuur. Door de goede verbinding met het vaste land en slaapmogelijkheden is het ook het meest toegankelijke eiland.

ZELF NAAR Great Keppel Island?

Bekijk alle 4 reizen naar Great Keppel Island

Snorkelen en duiken

Het eiland telt zeventien stranden, goed voor een lengte van achttien kilometer. Vanaf de boot liggen Putney Beach en Fisherman's Beach het meest dichtbij. Deze raken alleen wel het eerst vol met toeristen. Loop voor meer afgelegen stranden een klein stukje verder naar Long Beach of Monkey Beach.

Tussen het koraal zwemmen tientallen soorten felgekleurde tropische vissen. Dit schouwspel van kleuren en de aangename watertemperatuur maakt van het gebied een perfecte plek voor snorkelliefhebbers en duikers.

Koraal

Great Keppel Island ligt niet ver van het Great Barrier Reef. Sommige delen van dit rif zijn jammer genoeg beschadigd. Dit komt onder andere door de zon en klimaatsverandering. Hierdoor zijn stukken van het ooit gekleurde koraal wit geworden. Voor de kust van de Keppel Islands ligt nog een stuk onaangetast rif met koraal in alle kleuren van de regenboog.

Het is trouwens niet uitzonderlijk om als zwemmer of duiker een dolfijn tegen te komen. Ook zwemmen er veel zeeschildpadden rond de eilandengroep. Om te zorgen dat de schildpadden rustig kunnen broeden, zijn sommige stranden verboden terrein.

Wandeltochten

Great Keppel Island bestaat grotendeels uit ongerepte natuur. Hierdoor is het een interessant eiland voor reizigers die wel van een beetje avontuur houden. Vanaf Fisherman's Beach zijn er een aantal bushwandelpaden door de bossen van het eiland. Er zit veel verschil tussen de lengte en moeilijkheidsgraad van de bushwandelpaden. Hierdoor zit er voor iedere wandelaar wel een geschikt pad bij.

Een van de paden gaat naar de vuurtoren van Great Keppel Island. Dit is een van de zwaarste tochten, maar wel een heel mooie. De wandeling naar de vuurtoren duurt ongeveer tweeënhalf uur. Het tropische bos verandert langzaam in een karig begroeide landtong. Hier heb je een prachtig uitzicht over de ruige kustlijn.

Vuurtoren

Red Beach is een van de bijzondere plekken die vanaf het wandelpad te zien is. Dit is een strand dat alleen per boot te bereiken is, mits de zee niet te ruig is. Het is alleen niet mogelijk om van de vuurtoren naar het strand te lopen. Daarvoor is de klif te stijl en gevaarlijk.

Verwacht trouwens niet al te veel van de vuurtoren. Dit is geen toren zoals de meeste vuurtorens, maar eerder een vierkant huisje met licht. Maar uiteindelijk gaat het niet om het gebouw, maar om de wandeling.

Je kunt een dagtocht naar Great Keppel Island maken, maar de veerboot gaat al vrij vroeg terug naar het vaste land. Met een overnachting erbij kun je twee dagen genieten van het eiland.

Reizen Great Keppel Island

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors