Blue Mountains

Reviews Blue Mountains

8,5
8,7 Algemene ervaring
9,2 Natuur
8,9 Stranden
7,5 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
8,7 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 12
  • Aantal waarderingen: 10

Bijna het mooiste plekje natuur in Australië (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Kasia den Dijker op 26 december 2017

De Blue Mountains hebben wij op weg naar Sydney met de buscamper bezocht. Er is een camping waar je kunt staan, zodat je vroeg op kunt staan voor zonsopgang of die mooie wandeltocht. Er zijn diverse routes, kort of lang, die je kunt lopen. Als je geen zin hebt om ver te lopen, kun je je ook verplaatsen met een kabelbaan (tegen betaling) of de steilste trein ter wereld (52% helling). Het is er verbluffend mooi en de vergezichten gaan écht ver. De Three Sisters en de watervallen zijn een fotomoment waard.

Ultieme tip: Neem voldoende eten en drinken mee als je een wandeling wilt maken. Het regenwoud is ontzettend groot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Blue Mountains (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Vivian Bekker op 24 november 2017

De Blue Mountains is één van mijn hoogtepunten van mijn verblijf in Sydney. Goed bereikbaar met het OV en goed in één dag te doen. Zelf verbleef ik er een weekend. Er zijn zo veel verschillende wandelroutes die je keer op keer verbazen! Het ene moment sta je boven te genieten van het uitzicht, het andere moment sta je midden in het bos beneden. Absoluut een aanrader om de drie zusjes eens van dichtbij te bewonderen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • Te gek uitzicht
  • Verschillende afstanden
  • Goed bereikbaar met ov
  • Genoeg hostels
  • Niet te druk

Minpunten Blue Mountains

  • Veel traplopen
Ultieme tip: Draag goed schoeisel, fijne kleren en neem voldoende water en eten mee. Je kunt je prima een lange dag vermaken.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mountains for a day (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Robin van der Wens op 13 november 2017

Heerlijke, ruime, uitstrekte plek. Vermijd de three sisters en ga richting de minder toeristische routes om ook echt van de omgeving te kunnen genieten. Je kunt zelf wat rondwandelen of één van de routes lopen. Kan soms wel wat zwaar zijn

8,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • Ruimte
  • Rust
  • Wandelen
  • Uitzichten

Minpunten Blue Mountains

  • Toeristisch
  • Ver van de stad
Ultieme tip: National Pass(Wentworth falls). Mooie uitzichten en een stuk minder toeristisch. Vooral zonsondergang is hier fantastisch.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat yoga na een heftige klim (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Breg Brillenburg op 10 november 2017

Mount Victoria is een berg in de Blue Mountains. En ik moet zeggen, het was zoveel beter dan de Blue Mountains (The Three Sisters). Je kan de trein nemen vanaf het centraal station naar Mount Victoria. Als je de kans krijgt om hierheen te gaan, doe het! Vooral tijdens de zonsondergang.

7,7
8 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Stranden
6 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • Mooi
  • Rustig
  • Veel te zien

Minpunten Blue Mountains

  • Ver van de stad
  • Een lange wandeling
  • Het kan gevaarlijk zijn
Ultieme tip: Neem de trein naar Mount Victoria vanaf het centraal station.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Blue mountains (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Linda Weinhold op 08 november 2017

Ik heb mijn trip naar the Blue Mountains last minute geboekt bij mijn hostel. Doordat ik alleen was, was dit geen probleem. Doordat Australië echt een backpackers land is leerde ik ook op dit dagtripje weer nieuwe mensen kennen. De Blue Mountains is een stuk natuur dat je gewoon gezien moet hebben. Alle verhalen die je te horen krijgt over lokale legendes en de gebieden zal je altijd bij blijven. Het is een mooi stuk wandelen waar je wel wat conditie voor nodig hebt. Je gaat via trappen maar ook smalle zandpaadjes door het bos en de berg heen. Na elke bocht is er weer wat nieuws te zien. Van een geweldig uitzicht over de Blue Mountains tot de diverse watervallen die je tegenkomt. Er wordt goed voor je gezorgd tijdens de trip. Aan alles is gedacht. Mocht je in de buurt van Sidney zijn dan is dit zeker de moeite waard.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • mooi uitzicht
  • the three sisters
  • ravijnen en watervallen
Ultieme tip: Het is veel lopen. Goede wandelschoenen voor de bospaden en lange klims zijn een must. Het is er niet warm. Het dragen van lagen is prettig tijdens deze flinke wandeling.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Blue Mountains Haze (bezocht in juni 2008)

Review geschreven door Frank Klein op 04 november 2017

De Blue Moutains liggen op een steenworp afstand van Sydney maar je bent echt weg als je er eenmaal bent. Sommige plekken zijn vrij toeristisch maar als je een leuke accommodatie aan de rand van de krater boekt voel je je aan het eind van de wereld; de blauwe, wazige lucht versterkt dit. De wandelingen als je afdaalt zijn schitterend. En vrij gevaarlijk als je niet goed oplet want ieder jaar raken er wel weer een paar hikers kwijt die na een dag of 3 teruggevonden worden.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
7 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • Rauwe natuur als je het opzoekt
  • Mooie watervallen
  • Zeer goed bereikbaar
  • Hele leuke accommodaties

Minpunten Blue Mountains

  • Sommige plekken erg toeristisch
Ultieme tip: Daal af langs de steile wand en maak daar schitterende wandelingen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Terug naar de natuur van de Blue Mountains (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Victorine Sandkuyl op 04 juli 2017

Hoewel je in Sydney genoeg mooie stranden en genoeg parken vindt, was het erg fijn om een dagtripje naar de Blue Mountains te maken. Even terug naar de natuur en m'n hoofd leegmaken, heerlijk vond ik dat.

Vanaf Grand Central namen we 's ochtends vroeg de trein naar Katoomba. In dit dorpje, wat vrij weinig voorstelt, ontbeten we even snel iets en toen zijn we naar de Blue Mountains gelopen. Omdat het niet helemaal duidelijk was hoe of wat, sloten we al snel aan bij een paar andere reizigers die ons mee op pad namen. Via allerlei kronkelige paadjes kwamen we beneden in de vallei terecht en liepen we door dichte bossen en planten. Na een tijdje kwamen we aan bij een helse trap die ons weer terug naar boven bracht. Bij elke trede dacht ik dat ik niet meer verder kon, maar hee, I made it!

Bovenaan was dan dat waar we voor kwamen, de Three Sisters. Deze drie bergtoppen vlak naast elkaar zijn de highlight van de Blue Mountains en inderdaad erg mooi. Vanaf Echo Point heb je het beste uitzicht op de Three Sisters. Na de standaard fotosessie met honderden Chinezen om ons heen zijn we doorgelopen naar het volgende dorpje om daar de Wentworth Falls te bezoeken, ook een echte aanrader.

Verder hebben we nog ergens wat gegeten en zijn we met een moe maar voldaan gevoel weer terug in de trein naar Sydney gestapt.

7,5
8 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
5 Wildlife
6 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • Mooie natuur
  • Goedkoop
  • Niet ver van Sydney
  • Perfecte dagtrip
  • Goed bereikbaar
Ultieme tip: Pak vanuit Sydney zelf de trein naar Katoomba en ontdek de Blue Mountains op eigen houtje in plaats van met een georganiseerde tour.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Blue Mountains, Wenthworth Falls (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Laura Peters op 26 juni 2017

Een wandeling naar de Wenthworth Falls is een absolute aanrader. Het is hier erg rustig en dat is erg fijn. De wandeling over de trapjes, onder de rotsen en over de waterval is prachtig. Wij begonnen met zonneschijn, maar uiteindelijk trok er een hevige onweers- en regenbui over ons heen. Dit zag er zo gaaf uit! Het maakte ons even helemaal niet meer uit dat het regende.

Pluspunten Blue Mountains

  • rust bij Wenthworth Falls

Minpunten Blue Mountains

  • geen
Ultieme tip: Wenthworth Falls, als je opzoek bent naar een rustige plek met weinig toeristen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Hemel op Aarde (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sander ten Velde op 09 mei 2017

Wat een prachtig gebied aan de rand van Sydney. Ineens sta je in een stukje paradijs op aarde. Van watervallen tot oneindige uitzichten, van hikes in de regenwouden tot hikes op de bergen, mocht je naar Australië gaan, zijn de Blue Mountains een must-see!

8,7
10 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • maar 2 uurtjes van Sydney CBD
Ultieme tip: De waterval is een daling van ongeveer duizend treden (houd er rekening mee dat je ook weer omhoog moet!) Maar is het 100% waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De Blue Mountains is een prachtig gebied (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Kara Jackson op 08 mei 2017

Featherdale Wildlife park is erg aan te raden om te bezoeken. Sommige dieren mag je daar vasthouden, aaien en/of voeren. Verder zou ik adviseren in de Blue Mountains een tour te doen. De Ridge Runner Mountain Coaster is ook zeker aan te bevelen, de ervaring is geweldig!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Bij de Echo Point lookout kijk je uit over een groot gebied waar je de 'Three Sisters' van dichtbij kunt zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Blue Mountains is een mooie eerste kennismaking met de natuur van Australië (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Berk Bakay op 07 september 2016

Blue Mountains is een leuk uitstapje vlakbij Sydney. Als je een rondreis door Australië gaat maken en je beginpunt is Sydney, dan is de Blue Mountains eigenlijk het eerste mooie stukje natuur dat te zien is. Okay, je bent niet de enige want je komt aardig wat wandelende toeristen tegen maar het is een leuk tipje van de sluier van al het moois wat je daarna nog gaat zien in het prachtige Australië.

In Katoomba waar je aankomt met de trein vanuit Sydney vind je je allerlei restaurants en winkeltjes. Wij verbleven zelf in een accommodatie vlakbij de mooie wandelroutes maar als we onze campervan al hadden gehad dan hadden we liever gekampeerd omdat je dan meer in de natuur zit.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Blue Mountains

  • Dichtbij Sydney
Ultieme tip: Probeer een wandelroute te vinden waar geen andere toeristen komen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

We hebben bij de Blue Mountains een leuke wandelijk gemaakt naar de drie Sisters (bezocht in februari 2012)

Review geschreven door Adrie Geelhoed op 31 mei 2016

Een wandeling naar de Three Sisters en de Prins Henry Route, de kabelbaan naar beneden naar de vroegere kolenwinning, we zijn ook naar de ZigZag route geweest een oude stoomlocomotief met 2 locks, een van voren een van achter, de naam zegt het al; zigzag, de ene keer naar voor en de andere keer naar achter over hele mooie trein viaducten.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Vlakbij is er een camping waar je camper kunt zetten, 10 minuten lopen en je hebt een heerlijk overzicht over de Blue Mountains
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors