Lincoln National Park

Lincoln National Park

door Getaway Travel

's Ochtends kruip je uit je tentje bovenop een klif. Terwijl je je uitrekt, kijk je uit over een heldere, blauwgroene baai met een wit zandstrand. Er is geen betere manier om de dag te beginnen!

Lincoln National Park ligt ten zuiden van Port Lincoln. Het is een klein schiereilandje aan de Eyre Peninsula met mooie baaien, eucalyptusstruiken, steile kliffen en goede surfgolven.

ZELF NAAR Eyre Peninsula?

Bekijk alle 2 reizen naar Eyre Peninsula

Vogelrijk park

Er leven veel verschillende dieren in het park, zoals emoes en kangoeroes. Verder is het natuurpark erg vogelrijk. Papegaaien zijn eerder standaard dan zeldzaam en langs de kust kun je vis- en zeearenden zien. Er is zelfs een speciale vogel vernoemd naar de plek: de Port Lincoln Parkiet.

Kamperen

Dit mooie natuurpark heeft veel kampeermogelijkheden waar je voor een paar dollar kunt overnachten. Zo kijk je vanaf de camping op Fisherman's Point uit over een heldere baai en zit je bij de campings bij Cape Donnington Lighthouse letterlijk nog geen voetstap verwijderd van het smaragdgroene water.

Speciale kampeervergunningen kun je krijgen bij een informatiepunt bij de ingang van het park. Let trouwens goed op waar je precies heen wilt. Sommige wegen zijn alleen geschikt voor een auto met 4WD.

Op de website van Lincoln National Park vind je meer over de vogels en andere praktische informatie.

 

Reizen Eyre Peninsula

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors