Great Barrier Reef

Reviews Great Barrier Reef

8,8
9,0 Algemene ervaring
9,0 Mooi
8,0 Bereikbaarheid
9,3 Wildlife
  • Aantal reviews: 7
  • Aantal waarderingen: 3

Magische ervaring (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Naomi Klein op 16 november 2017

Wanneer je door Australië reist, staat the Great Barrier Reef bij ieder op de bucketlist. Ga eens off the tracks en doe een bijzondere duik of snorkel ervaring vanuit Townsville met Adrenalin Dive. Het is niks vergeleken met een simpele snorkel tour vanaf het vaste land maar een heuse dag tocht naar 1 van de weinig aangetaste koraal riffen die Australië zo bijzonder maken (en een van de wereldwonderen).

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife
Ultieme tip: Duiken met Adrenalin Dive in Townsville!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het hart van de natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Tess Van Staten op 30 mei 2017

Mijn reis naar de Great Barrier Reef was onwerkelijk. Na een paar overnachtingen midden op zee en snorkelen met de meest exotische vissen en schildpadden, vertrok ik met een vliegtuigje naar het hart van het rif, een onvergetelijke ervaring. De natuur is zo adembenemend dat ik meerdere traantjes heb weggepinkt. Het zicht over de schitterende zee van vissen en koraal is zo verschrikkelijk mooi dat het besef dat het écht vrijwel niet doordringt. In het uur boven dit schitterende kleurenpalet leek het alsof ik duizenden kilometers van de bewoonde wereld verwijderd was, in een wereld vol natuurwonderen die onze aarde rijk is.

Pluspunten Great Barrier Reef

  • natuur

Minpunten Great Barrier Reef

  • prijs
Ultieme tip: Veel mensen slaan een vlucht boven het rif over, omdat ze het liever van dichtbij bekijken met een boottrip. Het is het allebei meer dan waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het hart van de natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Frits Kielman op 30 mei 2017

Mijn reis naar de Great Barrier Reef was onwerkelijk. Na een paar overnachtingen midden op zee en snorkelen met de meest exotische vissen en schildpadden, vertrok ik met een vliegtuigje naar het hart van het rif, een onvergetelijke ervaring. De natuur is zo adembenemend dat ik meerdere traantjes heb weggepinkt. Het zicht over de schitterende zee van vissen en koraal is zo verschrikkelijk mooi dat het besef dat het écht vrijwel niet doordringt. In het uur boven dit schitterende kleurenpalet leek het alsof ik duizenden kilometers van de bewoonde wereld verwijderd was, in een wereld vol natuurwonderen die onze aarde rijk is.

Pluspunten Great Barrier Reef

  • natuur

Minpunten Great Barrier Reef

  • prijs
Ultieme tip: Veel mensen slaan een vlucht boven het rif over, omdat ze het liever van dichtbij bekijken met een boottrip. Het is het allebei meer dan waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het hart van de natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Frits Kielman op 30 mei 2017

Mijn reis naar de Great Barrier Reef was onwerkelijk. Na een paar overnachtingen midden op zee en snorkelen met de meest exotische vissen en schildpadden, vertrok ik met een vliegtuigje naar het hart van het rif, een onvergetelijke ervaring. De natuur is zo adembenemend dat ik meerdere traantjes heb weggepinkt. Het zicht over de schitterende zee van vissen en koraal is zo verschrikkelijk mooi dat het besef dat het écht vrijwel niet doordringt. In het uur boven dit schitterende kleurenpalet leek het alsof ik duizenden kilometers van de bewoonde wereld verwijderd was, in een wereld vol natuurwonderen die onze aarde rijk is.

Pluspunten Great Barrier Reef

  • natuur

Minpunten Great Barrier Reef

  • prijs
Ultieme tip: Veel mensen slaan een vlucht boven het rif over, omdat ze het liever van dichtbij bekijken met een boottrip. Het is het allebei meer dan waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste wat ik in m'n hele leven heb gezien (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Bianca Grote Beverborg op 24 februari 2017

De vlucht over de Great Barrier Reef is het mooiste wat ik ooit heb gezien. We hadden lichtelijke bewolking, maar dat maakte voor deze vlucht niks uit. Het was perfect. De verschillende kleuren blauw waren adembenemend. Must do!

9,3
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Great Barrier Reef

  • perfectie
  • wonder
  • natuurverschijnsel

Minpunten Great Barrier Reef

  • snorkelende toeristen
  • bedreigd
  • ver weg
Ultieme tip: Vlucht over de Great Barrier Reef!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Great Barrier Reef vanuit de lucht (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Amber van Eijck op 16 januari 2017

Wat een prachtige plek! Wij hebben ontzettend mooi gedoken bij het Great Barrier Reef, zulke mooie riffen. Nog specialer was het om in een klein vliegtuigje een vlucht boven het Great barrier Reef te maken. Dit was echt het mooiste wat ik ooit heb gezien!

Ultieme tip: Vlucht over de Great Barrier Reef
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 dagen duiken op het reef (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Yolanda Sloot op 20 mei 2016

In februari ben ik 3 dagen aan boord geweest bij een boot van Pro Dive Cairns en zijn we het rif opgegaan. Tijdens deze 3 dagen bezoek je verschillende plekken die elk hun eigen schoonheid hebben. Het mooiste vond ik de haaien en schildpad Brian van 130 jaar oud en 2 meter lang. Tijdens de duiken kom je van alles tegen en iedereen ervaart de duik op zijn eigen manier wat het uitdelen van ervaring zo leuk maakt. Het enige nadeel aan drie dagen op het rif blijven is de beweging van de boot. Tijdens het varen kan het er hevig aan toe gaan en ook 's nachts lig je geen moment stil. Toch maakt het mooie rif met de vele vissen, haaien, schildpadden, koraal, roggen en de overige bewoners van de oceaan alles goed.

7,3
8 Algemene ervaring
7 Mooi
6 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Great Barrier Reef

  • veel variatie
  • ervaring
  • onderwaterwereld

Minpunten Great Barrier Reef

  • ruige boottocht
Ultieme tip: Om het Great Barrier Reef op zijn mooist en best te zien raad ik iedereen aan om een duik of snorkeltour van meerdere dagen te doen. Hierdoor zie je meerdere plekken van het rif
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors