Sydney

Reviews Sydney

9,0
8,9 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
8,9 Restaurants
8,8 Veiligheid
9,5 Stranden
  • Aantal reviews: 27
  • Aantal waarderingen: 21

Naar Canberra, Great Ocean Road en de blue mountains (bezocht in oktober 2009)

Review geschreven door Willem Vergouw op 31 mei 2017

Geregeld naar Sydney met de trein vanuit cranebrook steeds weer iets anders doen de stad is geweldig ook nog Harbour Bridge beklommen. 134 meter boven de waterspiegel cool er zijn heel mooie plekken om ter winkelen en eten .

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
10 Stranden
Ultieme tip: Shopping center: een hoek waar je diverse mogelijkheden hebt van McDonalds tot Chinees. Ook in de stad zijn verschillende eet gelegenheden, dit is voor ieder verschillend.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Experience of a lifetime (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Sharon Hengel op 08 mei 2017

Mijn stage heb ik volbracht in Sydney van 21-09-2016 tot 28-01-2017. Het was echt een top ervaring, ik had de tijd van mijn leven. Sydney is een ontzettend mooie stad, veel bezienswaardigheden waaronder het Opera House en The Harbour bridge, Darling Harbour en Circular Quay.

Het leukste wat ik heb gedaan was skydiven in Wollongong, deze stad hoort officieel nog bij Sydney. Wat ik minder vond was dat Sydney een erg dure stad is. Eigenlijk is heel Australië niet goedkoop. Zelf heb ik ook drie nationale parken bezochten, waaronder: Royal National Park, The Blue Mountains en The Hunter Valley. Het was ontzettend leuk om die nationale parken te bezoeken.

Tip: Ga niet heen op een te warme dag, ik heb dat wel ervaren. De foto die ik heb ingezonden is genomen in het Royal National Park bij de beroemde Wedding Cake Rock.

Pluspunten Sydney

  • Mooie stranden
  • Veel shopping centra
  • Mooie haven Darling Harbour
  • Veel nationale parken
  • In de zomer heerlijk weer
  • Goede treinverbindingen
  • Betaalbare heerlijke sushi restaurants
  • Skydiven
  • Veel hostels
  • Backpackersstad

Minpunten Sydney

  • Duur
  • Altijd druk
  • Hotels/hostels vaak volgeboekt
Ultieme tip: Als je goedkope souvenirs wil scoren is Paddy's Market de ultieme plek. Verder verkopen ze er groenten en fruit, alles goedkoper dan in de winkels. Zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonen in Sydney (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Naomi van Driel op 04 oktober 2016

Ik heb 6 maanden in Chatswood, Sydney, Australië gewoond. Een prachtige herinnering die ik nooit zal vergeten. Chatswood wordt ook wel little China gewoond, waar uitgebreid het Chinees nieuwjaar wordt gevierd. Drakenspelers, fortune cookies en veel rood. Prachtig om mee te maken. Ook Mardi Gras was een ervaring, wat veel lijkt op de onze Gay Parade in Amsterdam. Mardi Gras parade op Flinders street was het geweldigste feestje wat ik ook heb meegemaakt. Ik had geluk dat ik vrienden had die op Flinders Str. woonden en we hadden een privé balkon om vanaf daar te genieten van de parade.

Ook de meerdere trips naar de Blue Mountains (2hr buiten Sydney) was geweldig. Ik heb paardgereden met Euroka Horse Riding. Met een gids rijd je door de groene bergen, spring je over slootjes en race je over de heuvels. Maar ook de trip bij Katoomba is de moeite waard, de oudste railway steil naar beneden en dan weer terug met de kabelbaan omhoog. Tip: Niet op eerste date daar naartoe gaan, tenzij je een goede conditie hebt om alle trapjes weer charmant omhoog te klimmen.

Maar mijn mooiste herinnering is kamperen bij Jervis Bay waar de kangoeroes om je tentje heen slapen. Kiama Blowhole was ook tof om te zien. Wel erg toeristische trekpleister. 5 minuten is genoeg daar. Dus als je er langs rijdt is het de moeite waard om even een kijkje te nemen.

De musea in Sydney, vooral MCA, zijn ook tof om te bezoeken. Bovendien, waar wij Nederlanders van houden, zijn ze gratis!! Het dak van de MCA is een restaurantje waar je prachtig uitzicht heb op het Opera House en de Harbour Bridge.

Pluspunten Sydney

  • strand
  • uitgaan
  • musea

Minpunten Sydney

  • duur
Ultieme tip: Na 8 trips met opal reis je de rest van de week gratis!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Last days in Sydney (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Petra Visser op 04 oktober 2016

Last days in Sydney..

Als ik om vijf uur 's ochtends uit het stapelbed spring om de zonsopgang te bekijken, lig ik een paar seconden later kermend op de grond. Volgens mij heb ik nog nooit zo'n kramp in mijn kuit gehad. De wandeling van gisteren hakt er toch wel flink in. Tot tien uur zit ik op de kliffen te genieten van een mooie zonsopgang en het heerlijke weer. Wat is het hier toch prachtig zeg!

's Middags ga ik met een lief Canadese stel en Nina naar Bronte Beach, waar twee grote papegaaien rondvliegen die ik een banaan voer, cool! Nina had het geweldige idee om de zonsondergang te bekijken bij Dover Heights. Met een groepje nemen we de bus en na tien minuten komen we er aan. Ahhh, hier heb je echt een geweldig uitzicht op de skyline, de Harbour Bridge en het Opera house waarachter de zon verdwijnt. Ik heb hier echt geweldige foto's van genomen! Toen het donker werd, werd het uitzicht misschien nog wel mooier.. Alle lampjes gaan aan in de torens en het Opera House en de Harbour bridge worden verlicht, be-a-utiful!! Ik ben heel blij dat ik dit nog even op mijn laatste dag heb gedaan, thanks Nina! Die avond hebben we weer gezellig met de groep bij het hostel gezeten, elkaars foto's bekeken en gewoon gezellig gekletst.

Pluspunten Sydney

  • Natuur is prachtig
  • locals zijn aardig
Ultieme tip: Ga naar Dover Heights voor een onwijs mooie zonsondergang.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sydney (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Loïs Berndsen op 02 oktober 2016

Beste tijd van mijn leven. Sydney is zo'n mooie stad maar even een uurtje met de auto rijden en je zit in een national park. De natuur in en om Sydney heen is echt geweldig. Je zal je never nooit vervelen.

Pluspunten Sydney

  • locals zijn heel open
  • altijd wat te doen
  • natuur
  • stad

Minpunten Sydney

  • duur
  • ver weg
Ultieme tip: Pancakes on the rocks!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

A magic ride on the ferry (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Judith Bles op 16 mei 2016

De foto zegt al genoeg. Sydney op zijn mooist!
Elke keer als ik de ferry van Sydney naar Taronga Zoo nam voelde het als iets bijzonders. Maar in de avonden bij zonsondergang is het iets magisch. De laatste stralen van de zon, de wolken, het water, de harbour bridge en de contouren van het operahuis. WOW!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
nvt Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Sydney

  • Mooie stranden
  • mooie natuurparken
  • schone stad

Minpunten Sydney

  • Weinig locals
  • Veel zakenlui
  • redelijk duur
Ultieme tip: De overtocht met de ferry van Sydney naar Taronga Zoo, Mosman of Manly. Deze ferries hebben hetzelfde uitzicht op de harbour bridge en het operahuis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers

Mijn belevenissen in Australië (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Rinus Vermeulen op 24 april 2016

Sydney is een mooie moderne stad, het was de tweede keer dat ik er geweest ben. De stad is mooi ruim met brede straten en mooie parken. Het havenkwartier is erg gezellig en een aanrader. Ook de wijk bij de brug is leuk om te bezoeken. Verder is er veel te bezoeken zoals musea's en kerken.
Eigenlijk zijn er geen dingen die niet leuk zijn behalve dan dat het een drukke stad is met veel verkeer, maar ja dat hoort nu eenmaal bij een stad.

Pluspunten Sydney

  • Aardige vriendelijke en behulpzame mensen.

Minpunten Sydney

  • erg druk
  • veel touristen
  • geen monorail meer
Ultieme tip: Bondi beach is echt een aanrader, je kan er makkelijkm heen met de bus.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers
Waardering door Ittie Plantenga op 09 mei 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Restaurants

10

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Jolanda van Dongen-Verlangen op 07 mei 2018
7,5

6

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Restaurants

7

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Ittie Plantenga op 05 mei 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Restaurants

10

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Boudewijn Paauwe op 04 mei 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Restaurants

10

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Jovan P op 04 mei 2018
9,0

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Restaurants

9

Veiligheid

10

Stranden
Waardering door Henk Willems op 03 mei 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Locals

8

Restaurants

9

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Rob Bakker op 16 mrt. 2018
8,7

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Restaurants

8

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Marleen de Keyzer op 21 okt. 2016
8,0

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

6

Locals

9

Restaurants

7

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Manzano Amsterdam op 03 okt. 2016
8,5

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Restaurants

8

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Anne Mans op 24 apr. 2016
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

nvt

Locals

nvt

Restaurants

9

Veiligheid

10

Stranden
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors