Byron Bay

Reviews Byron Bay

8,7
9,0 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
7,7 Restaurants
8,7 Veiligheid
9,3 Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 3

Sfeervol Byron Bay (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Emma Prins op 05 november 2017

Een geweldig bruisend stadje, met op nog geen vijf minuten van het centrum een prachtig strand. Lekker gegeten aan het strand in een typisch Australisch cafeetje. Met zonsondergang kun je prachtig surfen in de golven, of de surfers bekijken en fotograferen.

Pluspunten Byron Bay

  • Aardige locals
  • Mooie stranden
Ultieme tip: Met zonsondergang naar zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Opmerkelijk vind ik het beroemde witte vuurtorentje (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Berend Klijnstra op 08 mei 2017

Ik logeerde in een YHA in Byron (niet de Cape Byron Bay). Heel gezellig, heel welkom. Meest jongeren maar ook oudere jongeren zoals ik. Ik was 62 maar ik heb me ontzettend vermaakt daar. De plaatselijke surfschool is ook een avontuur. Ontzettende leuke mensen die op de golven leren surfen. Mooi wandelgebied. Alles is mooi in Australië.

Pluspunten Byron Bay

  • De YHA is bijzonder aardig en de plek zelf is heel erg mooi
Ultieme tip: Dat witte vuurtorentje mag je niet missen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ervaring Rijker (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Robin de Beus op 16 januari 2017

Byron Bay beschikt over alles waar je naar wenst tijdens het backpacken in Australië. Een plek vol met backpackers en toeristen. Er hangt een goede sfeer en de omgeving is prachtig. Tip: Huur een auto en verken de omgeving. Beach house camping is een aanrader, direct aan het strand.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Byron Bay

  • Aardig mensen

Minpunten Byron Bay

  • Niks
Ultieme tip: Beachhouse camping
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Slechte tijd om Byron Bay te bezoeken (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Reinier Hondema op 19 december 2016

Je wilt als je op reis bent genieten van de plek waar je bent, zeker als het een prachtplek is. Byron Bay is zo'n prachtplek waar je in alle rust wilt genieten van de mooie natuur en het strand. De lokale bevolking is echt super behulpzaam.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Byron Bay

  • de natuur

Minpunten Byron Bay

  • veel backpackers
Ultieme tip: Niet in de vakantie periode van de Australiërs, dan is het te druk en kun je niet het perfecte plaatje van de prachtige natuur schieten zonder dat er andere mensen op staan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Surf trip Australië 2012 (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Marc Beeke op 08 oktober 2016

Byron bay de beste en zeker leukste plek om lang te blijven! Perfect surfen en leuke tentjes om te eten en drinken! Veel live bandjes op straat en zo'n geweldige sfeer die er hangt! Wil graag weer terug!

Pluspunten Byron Bay

  • super sfeer
  • , surfen
  • muziek

Minpunten Byron Bay

  • relatief duur
Ultieme tip: Neem je Tijd! En spaar veel centen om echt te genieten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

When surfing is your passion ✨ (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Daisy Brinks op 01 oktober 2016

Byron Bay is voor mij dé plek in Australië. Veel mensen die er zo over denken, want elke backpacker wil er wel blijven. Daardoor is het soms wat lastig om er werk te vinden, het is een relatief klein dorpje namelijk. Als je wilt leren surfen, is dit een fantastische plek om dat te doen. Er hangt een hele fijne energie en de mensen gaan goed met elkaar om.

Pluspunten Byron Bay

  • Goede energie

Minpunten Byron Bay

  • Veel reizigers maar weinig werk
Ultieme tip: Blijf iets langer om de mensen te leren kennen, dat maakt dit dorp zo'n fijne plek.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

When surfing is your passion ✨ (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Daisy Brinks op 01 oktober 2016

In mijn mening één van de fijnste plekken in Australië om te zijn. Daardoor ook een zeer populaire plek voor backpackers om te blijven hangen. Relaxte sfeer en mensen zijn goed voor elkaar. Dit is de plek waar ik heb leren surfen en ben er uiteindelijk 8 maanden gebleven.

Pluspunten Byron Bay

  • Fijne energie

Minpunten Byron Bay

  • Veel reizigers maar weinig werk
Ultieme tip: Blijf iets langer om de mensen te leren kennen, dat maakt dit dorp zo'n fijne plek.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

When surfing is your passion ✨ (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Daisy Brinks op 01 oktober 2016

In mijn mening één van de fijnste plekken in Australië om te zijn. Daardoor ook een zeer populaire plek voor backpackers om te blijven hangen. Relaxte sfeer en mensen zijn goed voor elkaar. Dit is de plek waar ik heb leren surfen en ben er uiteindelijk 8 maanden gebleven.

Pluspunten Byron Bay

  • Fijne energie

Minpunten Byron Bay

  • Veel reizigers maar weinig werk
Ultieme tip: Blijf iets langer om de mensen te leren kennen, dat maakt dit dorp zo'n fijne plek.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Surfen en kayaken in Byron Bay (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 13 juni 2016

Een groep Australische jongens en meiden hangt met hun surfboarden bij het water. Wanneer ze een goede golf zien aankomen, sprinten ze het water in en springen ze op hun surfplank. Ze laten het er zo makkelijk uit zien, maar dat is surfen zeker niet. Ik neem in Byron Bay mijn allereerste surfles en kom er al snel achter dat deze geliefde Australische sport alles behalve makkelijk is. Tegen het einde van de les kan ik twee seconden op mijn knieën op de surfplank blijven zitten en dat voelt al als een overwinning. Surfen is wel héél erg leuk om te doen en Byron Bay is de ideale plek om ermee te beginnen. Dit kleine Australische dorpje, dat tussen Brisbane en de Gold Coast ligt, is erg geliefd bij surfers en heeft plekken met rustige golven – perfect voor je eerste keer – en met ruigere golven voor de gevorderde surfer.

Byron Bay is een heel erg relaxed Australisch dorpje dat nog een beetje een hippievibe heeft, hoewel het plaatsje steeds meer backpackers trekt. Je komt er om te surfen, te kayaken, te zwemmen, lekker te zonnen op het strand en ’s avonds op stap te gaan. De belangrijkste bezienswaardigheid in Byron Bay is de vuurtoren die bovenop een heuvel staat en waar je via een stevige hike in een paar uur naartoe klimt. Onderweg stop je af en toe even voor de prachtige uizichten over de azuurblauwe zee en het witte strand. Eenmaal aangekomen bij de vuurtoren zie je een bijzonder bordje staan: je bevindt je op het meest oostelijke punt van het Australische vasteland!

7,5
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Byron Bay

  • aardige locals
  • mooie stranden
  • goed uitgaan
  • goede surfplek

Minpunten Byron Bay

  • veel toeristen
Ultieme tip: Stap in een kayak en ga de zee op. Bij een van de twee uur durende kayaktochten ga je samen met een ervaren gids het water op en met een beetje geluk spot je een paar dolfijnen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors