Kijkje op de set

Kijkje op de set

door Getaway Travel

Het grote aanbod Australische series heeft het land de laatste twintig jaar enorm gepromoot. Het is dan ook niet vreemd dat je de sets van de meeste series kunt bezoeken. Bijna iedere serie kent wel zijn eigen tour en die zijn soms heel bijzonder.

Neighbours biedt misschien wel de beste mogelijkheden. Zo kan je een lekker wandelingetje maken over Ramsay Street met je favoriete acteur, maar je kan het ook groter aanpakken! In de zomer zijn er namelijk echte straatfeesten, waar je je samen met de Neighbours-cast lekker uit kunt leven met bingo en karaoke!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Het dorpje Minyip, Coopers Crossing, van de The Flying Doctors kun je beter zelf bezoeken. Op nog geen vier uur rijden van Melbourne ligt dit stoffige plaatsje. Als je de stad binnen rijdt zegt de roadsign zowel Minyip als Coopers Crossing en je kan daar ook alle gebouwen uit de serie nog steeds te bewonderen.

De klassieker Skippy is opgenomen in Waratah National Park. Het ligt op nog geen half uur rijden van Sydney. Sommige originele sets van Skippy's territorium, zoals de boswachterhut, zijn nog steeds bewaard gebleven. Overdag kan je met een gids door het park wandelen en op zoek gaan naar kangoeroe en in de avond worden er regelmatig bbq's georganiseerd en bij het licht van een kampvuur krijg je de beste avonturen van Skippy te horen.

Wil je een dagtripje naar de set van McLeod's Daughters maken? Meld je dan aan bij een van de plaatselijke dorpsbewoonsters uit Gungellan. 's Ochtends organiseert ze een wandeling in de voetstappen van de sterren door haar dorpje. En 's middags rijdt ze met je naar het platteland, waar je genoeg tijd krijgt om herinneringen uit de serie op te halen. Als bonus gaat iedereen bezoeker naar huis met een leuke goodie-bag.

Wist je dat…

… in tegenstelling tot Lassie en Flipper, kangoeroe Skippy zichzelf speelde?
… de waarde van Neighbours op bijna 25 miljoen euro per jaar wordt geschat?
City Homicide de best bekeken serie van 2007 in Australië is?
… het bekende klikkende geluid dat Skippy altijd maakt, in het echt niet door kangoeroes wordt gemaakt?
… er al ruim 5400 afleveringen van Neighbours uitgezonden zijn?
… de populaire Callan Murphey, Drazic uit Heartbreak High tegenwoordig inMcLeod's Daughters speelt?
… in de begintune van de Australische kinderserie Secret Valley Amsterdam genoemd wordt, omdat Nederland de serie meebetaald heeft?

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors