The Flying Doctors

The Flying Doctors

door Getaway Travel

Het icoon van de Australische televisie is natuurlijk The Flying Doctors. Iedereen kan waarschijnlijk de begintune meeblerren! En wie herinnert zich niet meer de radio-oproep "Victor Charlie Charlie calls Mike Sierra Foxtrot" of de relatie tussen Dr Geoff en Kate. Iedere zaterdagavond zat Nederland voor de buis gekluisterd. En door de serie moest en zou je naar Australie!

In de 221 afleveringen van The Flying Doctors worden de activiteiten gevolgd van de Royal Flying Doctors in het plaatsje Coopers Crossing. De medische staf krijgt, net als bij de echte Flying Doctors, te maken met grote ongelukken, huisbezoekjes, bevallingen en alles waarvoor een dokter in de outback nodig kan zijn. Maar daarnaast staat ook het leven van de doktoren, zusters en dorpsbewoners centraal. Aanpassen aan het leven in dit stoffige dorpje kan moeilijk zijn en het leven kent er zijn pieken en dalen. Hoewel de serie van 1986 tot 1991 heeft gedraaid en de cast regelmatig is ververst, heeft het zijn populariteit weten te houden.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Coopers Crossing is in het echt het kleine dorpje Minyip, dat ongeveer drie uur ten noordwesten van Melbourne in de staat Victoria ligt. Het plaatsje heeft ongeveer 475 inwoners, waarvan het overgrote deel uit 65 plussers bestaat. In eerste instantie waren zij niet blij dat hun woonplaats decor zou staan voor een tv-serie, maar toen de serie een succes bleek te zijn, waren ze juist heel erg trots.

Sinds de serie komen er enorm veel toeristen op Minyip af. Als je de stad binnen rijdt zegt de roadsign zowel Minyip als Coopers Crossing. Maar voor de rest is er na de opnames weinig veranderd. Je kan dan ook alle gebouwen uit de serie nog steeds bewonderen. Zo is het Farrer monument net buiten The Senior Citizens's Club in Main Street gesitueerd, waarvan de buitenkant werd gebruikt voor het decor van The Flying Doctors.

Wist je dat...
... de bewoners van Minyip regelmatig figureerden in de serie.
... de televisieserie in meer dan 50 landen op tv werd uitgezonden, maar het populairst was in Nederland, Zweden en Finland.
... Maurie Fields en Val Jellay in de serie man en vrouw speelden en ook in het echte leven getrouwd zijn.
... in 1991 gemiddeld 2,5 miljoen Nederlanders naar de afleveringen van The Flying Doctors keken.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors