Onderwatersporten Australie

Onderwatersporten Australie

door Getaway Travel

Australiërs zijn echte watersporters en misschien dat ze daarom ook wel zo creatief zijn met hun onderwatersporten. Er is zelfs een Australische onderwater federatie opgericht. De sporten waar deze federatie zich mee bezig houdt zijn scubaduiken, speervissen, onderwaterhockey, vinzwemmen en freediven. Scubaduiken spreekt voor zich, maar de rest is waarschijnlijk veel minder bekend.

Speervissen

De eerste onderwatersport van Australië werd in 1917 geïntroduceerd door een jongeman van de Solomon Eilanden. Voor de kust van Sydney speerde deze 'human fish', zoals zijn bijnaam luidde, vissen aan een stok. Hij trok de aandacht en op de kust ontstonden groepjes toeschouwers. Het speervissen in Australië was begonnen. Inmiddels is speervissen uitgegroeid tot een echte sport met kampioenschappen en regels. Er wordt gebruik gemaakt van de meest supersonische harpoenen en duikuitrustingen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Vrijduiken

Een sport die nog wel beoefend word zonder hypermoderne snufjes is vrijduiken. Hoe ver, diep en lang kan je duiken op één ademteug? De recordhouder van Australië is Walter Steyn. Zonder vinnen heeft hij een diepte van 55 meter bereikt. Hij kan zijn adem meer dan zeven minuten inhouden.

Onderwaterhockey

Bij onderwaterhockey is een lange ademstilstand ook heel belangrijk. De regels zijn simpel: de puck ligt op de bodem van een zwembad en net als bij 'normaal' hockey proberen twee teams de puck in de goals van de tegenstander te scoren. Het moeilijke is de lengte van de stok, die is maar 35 centimeter en daarom moeten de spelers ook altijd naar de bodem duiken! Natuurlijk liggen de scheidsrechters ook in het zwembad en zoals je waarschijnlijk kunt voorstellen is onderwaterhockey niet de meest publieksvriendelijke wedstrijd om te volgen!

Finzwemmen

De snelste onderwatersport is finzwemmen. Je raadt het al, zwemmen met een vin aan je voeten. Je houdt je armen stil en het lichaam maakt een golfbeweging. De snelheden zijn enorm op de vijftig meter kan de snelste finzwemmer een snelheid onder de vijftien seconden halen en met 'gewoon' zwemmen is dat nog geen twintig seconden.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors