Australische soapsterren

Australische soapsterren

door Getaway Travel

Kylie Minogue is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van een Australische televisie actrice die over de hele wereld bekend is geworden. Maar wist je ook dat de Nicole Kidman en de onlangs overleden Heath Ledger hun carrière in een Australische soap zijn begonnen. We hebben de bekendste namen voor je op een rijtje gezet.

Kylie Minogue

Op 17-jarige leeftijd doet Kylie Minogue auditie voor Neighbours, ze krijgt de rol van Charlene een jongensachtige monteur. Maar Kylie's passie is altijd zingen geweest. Ze groeit uit tot één van de publiekslievelingetjes en haar romance in de serie met Jason Donovan blijkt een van de populairste verhaallijnen van de serie.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Wanneer het stel op de set trouwt wordt geschiedenis geschreven met 23.8 miljoen kijkers in Australië en Engeland. Op een benefietavond van Neighbours zingt Kylie het nummer Locomotion. Ze staat zeven weken op nummer één, de popster is geboren.

Heath Ledger

Heath Ledger wist al sinds jonge leeftijd dat hij acteur wilde worden. Op de middelbare school volgde hij acteerlessen en op17-jarige leeftijd besloot hij van Perth naar Sydney te verhuizen om zijn ambities waar te maken. Hij speelde in een lowbudgetfilm en in de vier jaar die volgden speelde hij in drie bekende Australische series: Home and Away, Sweat en Ship to Shore. Maar hij wilde meer en vertrok naar Amerika, waar hij uitgroeide tot een wereldacteur, met films als Brokeback Mountain, The Dark Night en Ten things I hate about you. Op 22 januari 2008 is hij helaas overleden.

Nicole Kidman

Nicole Kidman wordt gezien als Hollywoods grootste Australische actrice. Hoewel Nicole op Hawaï geboren is, heeft ze vanaf vierjarige leeftijd in Sydney gewoond. Op 15-jarige leeftijd kreeg ze een rol in de videoclip Bob Girl en daarmee wist ze zich in Australië populair te maken.

Ze kreeg een rol in de serie Five Mile Creek en gedurende de jaren tachtig speelde ze in meerdere Australische producties. Waaronder de soap A country Practice, de langstlopende dramaserie van Australië.

Nicole vertrok naar de Verenigde Staten. In 2006 is ze opgenomen in the Order of Australia, de hoogste eer die je in Australië kan halen. Nicole is samen met Hugh Jackman te zien in de romantische outback film Australia. Regisseur Baz Luhrmann werkte voor deze film samen met Tourism Australia ter promotie van Australië.

Naomi Watts

Hoewel Naomi Watts pas op haar achtste vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Australië vertrok, noemt ze Australië wel haar thuisland. In Sydney volgde ze acteerlessen en zat ze in de klas bij haar vriendin Nicole Kidman. Haar carrière begon bij de melodramatische serie Home and Away en de populaire komedieserie Hey Dad! Haar bekendste rollen in Hollywood zijn Mulholland Drive, 21 Grams en The Ring.

Natalie Imbruglia

Hoewel ze over de hele wereld bekend is geworden door de hit Torn, is Adelaide nog steeds haar thuisbasis. Als kind was Natalie al te zien in verschillende Australische reclames. Toen ze de middelbare school verliet op zestienjarige leeftijd, kreeg ze een vaste rol in Neighbours als Beth Willis. Toch lag haar hart meer bij de muziek en inmiddels heeft ze meer dan tien miljoen platen over de hele wereld verkocht.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors