Filmindustrie Australie

Filmindustrie Australie

door Getaway Travel

Het zal niemand ontgaan zijn dat Australische filmmakers en acteurs tegenwoordig helemaal meetellen. Regisseurs Peter Weir, Baz Luhrmann, Bruce Beresford en Phillip Noyce, actrices Nicole Kidman, Cate Blanchett en Toni Collette en acteurs Geoffrey Rush en Guy Pearce zijn maar enkele van de bekendere namen onder een groot en befaamd gezelschap van Australiërs die een internationale filmcarrière hebben opgebouwd.

Hetzelfde geldt voor Nieuw-Zeelanders die zich in Australië gevestigd hebben zoals Jane Campion en Russell Crowe. Hij sleepte in 2001 de Oscar van Beste Acteur in de wacht. Films die in Australië geproduceerd werden zoals The Piano (1993), Babe (1995) en Shine (1996) leverden Oscars op voor degenen die eraan meewerkten. Dat is een hele prestatie voor een filmindustrie die op sterven na dood was. Overheidsgeld bracht haar in het begin van de jaren 1970 weer tot leven.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Gedurende de beginperiode van die heropleving waren films over het koloniale verleden van het land de eerste die succes boekten. Internationale toeschouwers en critici reageerden positief op The Chant of Jimmie Blacksmith (1978), My Brilliant Career (1979), Breaker Morant (1980) en Gallipoli (1981).

Verhalen over het moderne Australië boeiden het publiek echter niet zo. Al waren er wel opzichzelfstaande successen als de low budget thriller Mad Max (1979). Deze actiefilm maakte de in Australië opgegroeide Mel Gibson een internationale ster.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors