December in Sydney

December in Sydney

door Simone Hoffman

Op mijn cd speler speelt "de herdertjes lagen bij nachten", de kerstboom is dit jaar bijtijds opgetuigd en de lampjes branden. De kerstkransjes zijn besteld via Dutchfood.com.au en buiten is het... dertig graden en strak blauw. Kerst in Sydney, I love it!

Los van de gekte in de shoppingmalls voor de vele kerstaankopen die ze hier doen en de grote menigte toeristen die op de Sydney stranden neerstrijkt rond deze periode, zou ik iedereen aanraden om een keer kerst te komen vieren in Sydney. Het is zo'n speciale maand. Er zijn Christmas Carols in de parken, de stad bruist en de zon laat zich van zijn beste kant zien. Geen dagenlang plannen voor het kerstdiner, gewoon heel veel gekookte garnalen mee naar het strand, een lekker koud Australisch Chardonnay-tje in de Esky (koelbox) en klaar is het kerstdiner.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Wij proberen nog heel hard om niet mee te doen aan de gekte van de cadeaus, maar naar mate de kinderen ouder worden, wordt het moeilijker. Ze horen ook op school over Santa Claus die toch erg veel overeenkomsten vertoont met de goede oude Sint, die net ons huis verlaten heeft om terug naar Spanje af te reizen.

Dit trouwens met groot genoegen van onze jongste 'sloper', die nog steeds iedere avond vraagt of Klaas en Zwarte Piet weg zijn en met veel toewijding iedere avond voor het voorlezen de deur van hun kamer dichtgooit zo van: "daar kan niemand meer door komen". De schat, wat doen we ze aan!

In December begint ook officieel de zomer in Australië en net zoals je in Nederland naar de dag toeleeft waarop je, je winterjas over je arm kan dragen, de eerste lentedag, is hier het begin van de zomer gelijk aan het begin van een hele lange zomervakantie! Lekker naar het strand in het weekend of in je achtertuin in het zwembad (if you are that lucky, and no, we are not). Verder is het de maand van de Christmas Party van het kantoor.

Bijna iedere vrijdag zie je mooi opgedofte cityslickers hun bedrijfspand verlaten om naar een unieke locatie te vertrekken voor de "office xmas party". Het kantoor van mijn man heeft een zeiljacht gehuurd en zal de hele vrijdag ronddobberen op de Sydney Harbour onder het genot van vele glazen "champers".

December in Sydney staat in het teken van Santa en het vuurwerk met oud en nieuw. De Australische regering is zelfs zo gek dat wanneer, zoals dit jaar, kerst en oud en nieuw in een weekend valt, het hele land gewoon twee extra vrije dagen krijgt om te genieten van alles wat er georganiseerd wordt in December.

Hier geen tweede kerstdag, die ik me herinner in Nederland als een tweede dag om de hele avond aan tafel bij je familie vijf gangen naar binnen te werken en veel te veel te drinken. Bij ons heb je Boxing Day, de dag van de cricket Test Match en de start van de Sydney to Hobart Yacht Race, waar honderden zeiljachten vanuit de haven vertrekken naar Tasmanië. Een prachtig schouwspel, waar ook wij dit jaar weer volop van zullen genieten.

Gelukkig kerstfeest en een fantastisch 2006!

Simone Hoffman

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors