De meeste dromen zijn bedrog

De meeste dromen zijn bedrog

door Simone Hoffman

Vannacht was heftig, je krijgt van mij een dikke zoen. Nee, je hoeft niet naar huis vannacht. Kiss me kiss me kiss me please, hey hello you are the greatest lover. Dit zijn maar slechts een paar van de uitroepen die onze minister president JP Balkenende, afgelopen woensdagavond 5 april naar zijn hoofd kreeg geslingerd, afkomstig uit de monden van de leden van de 'Total Dutch' band op het Oranje Bal in Sydney, Australië.

De Total Dutch band bestaat uit een aantal gepassioneerde (nee niet gepensioneerde) Nederlanders, waaronder ikzelf, die tijdelijk of sommige voorgoed in Sydney wonen en bedachten dat het wel leuk was om een band te vormen. De band bestaat nu een jaar en is speciaal opgezet om de Koninginnedag borrel van 2005 een wat feestelijker tintje te geven. En dat is gelukt! Vorig jaar al zag je de oude en nieuwe generatie Nederlanders, na twee uur gratis Heineken bier dat wel, de bekende polonaise inzetten op deuntjes zoals 'Een beetje verliefd' en 'Het kleine café aan de haven'. En dit jaar was het misschien nog wel een groter succes met de aanwezigheid van Jan Peter Balkenende.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

700 aanmeldingen was het limiet voor het organiserende Nederlandse consulaat en ze waren er allemaal, in de hoop om een glimp op te vangen van de minister-president. Mijn avond kon in ieder geval niet meer stuk toen ik de Consul Generaal Magriet Bot hoorde zeggen dat we afscheid gingen nemen van de minister-president, maar niet voordat er een foto genomen was met hem en de band.

Daar kwam hij aan, met een biertje in de hand, recht op zijn doel af. Hij was kennelijk geïnstrueerd door zijn public relations agent dat het er goed uit zou zien dat hij met de twee meest blonde vrouwen van de band aan zijn zijde werd gefotografeerd, want hij klom op het podium en duwde alles wat niet blond was en geen lipgloss ophad opzij om zijn doel te bereiken.

Met een stralend gezicht en open armen wachtte ik hem op, want blond ben ik en ik vernieuw zelfs mijn lipgloss nog voordat ik ga slapen! Met zijn arm om mijn middel en mijn arm om het zijne, liet JP ons allen in zijn afscheidsspeech weten dat hij verheugd was met zoveel enthousiasme en Nederlands trots, maar dat hij wel hoopte dat wij één Nederlandse traditie niet zouden vervolgen en dat was om deze foto met hem thuis op het dressoir te laten prijken. En zo verliet hij het podium om rechtstreeks naar het vliegveld te worden vervoerd om af te reizen naar Perth. Met hem verdwenen overigens ook de 300 politiemannen, vrouwen en honden, die op de been waren om hem en ons te beschermen tegen wie weet wat. Het was allemaal heel echt.

Naast alle voordelen die ik al in mijn eerdere columns heb beschreven over het wonen in het buitenland en in het bijzonder in Sydney, Australië (ieder weekend naar het strand, geen files, geen parkeerproblemen, strakblauwe luchten in de zomer én in de winter en ga zo maar door), is het me nu wel duidelijk dat er nog één heel groot ander voordeel bestaat, waar ik persoonlijk toevallig ook nog eens met volle teugen van geniet: het gemak waar je hier succesvol mee kan zijn.

Ik kan natuurlijk zeggen dat ik een enorm goede zangeres ben of eigenlijk wel verwacht dit jaar business woman van het jaar te worden, maar de werkelijkheid ligt helaas anders. Omdat je in het buitenland met een beperkt aantal Nederlanders de "Dutch Community" vormt, is het makkelijker dan in het eigen land om uit te blinken in wat dan ook. Er is gewoonweg heel veel minder concurrentie, dus je bent al snel succesvol. Waarom zou ik anders al één keer met 1/1 pagina (full colour) in de Telegraaf hebben gestaan, zijn geïnterviewd voor het pas uitgekomen boek over emigreren 'Het Roer Helemaal om', toevallig deze maand bij RTL Travel mijn relocation business hebben mogen promoten en dan ook nog eens twee weken geleden op het Oranje Bal heb mogen optreden voor onze minister president!

Dus voor diegene die hebben gekeken naar RTL Travel en Floortje Dessings zeven redenen om in Sydney te gaan wonen aandachtig hebben beluisterd, beargumenteer ik hier nog een achtste reden erbij; nee dromen zijn geen bedrog, in Sydney komen ze gewoon uit! Ik werp nog een blik op de foto op mijn dressoir, zoek naar de lipgloss in mijn tas en ruik dat het weer tijd wordt om de luier van mijn jongste sloper te verschonen.

Veel liefs uit een zonnig Sydney!

Simone Hoffman

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors