Australische broodje aap verhalen

Australische broodje aap verhalen

door Getaway Travel

Ieder land heeft zijn eigen broodjes aap, of mooier gezegd: 'Urban Legends'. Een broodje aap-verhaal is een, meestal gruwelijk, volksverhaal dat als 'waar gebeurd' wordt verteld en daardoor al snel een mythe wordt. Zo kent ook Australië zijn broodje aap met het zowel beruchte als bekende verhaal: 'De Wraak van de Kangoeroe'.

De Wraak van de Kangoeroe

Twee Europese toeristen in Australië besluiten om met een gehuurde pick-up truck de woeste leegte van de Australische Outback door te trekken. Ze laden hun auto vol met water, proviand en veel bier..

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Op de tweede dag, honderden kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde nederzetting, besluit één van de toeristen eens lekker flink te 'gassen'. Dat is allemaal erg leuk, tot er plotseling uit de bosjes een kangoeroe springt. Met vertraagde reflexen als gevolg van het vele bier, weet de chauffeur de kangoeroe niet meer te ontwijken. Het dier klapt tegen de voorkant en stuitert over de auto heen. De toeristen stoppen en gaan geschrokken bij het aangereden dier kijken. Die ligt schijnbaar ongedeerd en levenloos op de weg.

Wanneer de toeristen een beetje over hun schrik heen zijn, besluiten ze een geintje uit te halen. Uit de auto pakken ze hun camera en om de beurt poseren ze bij hun 'jachttrofee'. Dan besluit een van de twee toeristen dat het wel leuk is om de kangoeroe een beetje aan te kleden. Hij zet de kangoeroe overeind tegen een boom en trekt hem zijn jasje aan.

Opeens komt de kangoeroe bij kennis en voor de toeristen doorhebben wat er aan de hand is, maakt hij dat hij wegkomt, terwijl hij het jasje nog aan heeft. Daarin zaten niet alleen de paspoorten en het geld van de twee. Ook de autosleutels verdwijnen met grote sprongen de wildernis in. Pas vier dagen later worden de hongerige en uitgedroogde toeristen door de Australian Rescue Services gevonden.

Waar of niet waar?

Het verhaal schijnt niet waar te zijn. De eerste gedocumenteerde versie stamt volgens de Urban Legends Reference Pages van Snopes uit 1902. Mocht je toch in een vergelijkbare situatie komen, bedenk dan goed wat je met de kangoeroe doet!

Wil je meer te weten komen over verschillende broodje aap-verhalen, ga dan eens op zoek naar boeken van Peter Burger. Van zijn hand verschenen onder andere De wraak van de kangoeroe en De gestolen grootmoeder.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors