Grootste pad ooit

Grootste pad ooit

door Getaway Travel

In Australië is de grootste pad ooit gevonden! Hij is 20 cm groot is en weegt 840 gram. Dat is vergelijkbaar met de afmetingen van een kat of klein hondje. Het beest is ontdekt in Lee Point, een buitenwijk van Darwin in Northern Territory. Het is waarschijnlijk een soort Cane Toad.

De Cane Toad komt eigenlijk uit Hawaii, maar werd in 1935 geïmporteerd in Australië. In Queensland werd het beest losgelaten om kevers die het suikerriet bedreigden op te vreten. Ondertussen zijn de nieuwe padden uitgegroeid tot een indrukwekkend groepje van vijftig tot zestig duizend padden. Ze zijn niet echt geliefd omdat ze erg giftig zijn. Zo kunnen ze gemakkelijk met hun giftige klieren hun aanvallers zoals krokodillen en slangen vermoorden.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Normaal worden vrouwtjespadden het grootste. De vorige grootste pad is dan ook een vrouwtje van 15 cm lang. Het aangetroffen exemplaar in Lee Point is echter een mannetje en hij weegt drie keer meer en is 5 cm langer! Hij zat in een grot tussen 38 kleinere soortgenoten. Het is te hopen dat hij niet nog ergens een zusje heeft...

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors