Fietsen door de Outback

Fietsen door de Outback

door Getaway Travel

Echt te gek is natuurlijk fietsen door de Australische Outback! Dwars door de eindeloze rode woestijnen, over hobbelige dirt roads. Langs stoffige dorpjes waar excentrieke Aussie blokes en sheila's vol markante verhalen zitten over het ruige leven in de Outback.

Gibb River Road

Je kunt er zelf op uit trekken of meefietsen met een tour. Er worden door heel Australië meerdaagse tochten georganiseerd. Bijvoorbeeld over de beruchte Gibb River Road in Western Australia. Deze oude cattle track voert door een van de ruigste gebieden van Australië.

ZELF NAAR Outback?

Bekijk alle 47 reizen naar Outback

In elf dagen reis je van Darwin in het noorden naar Broome in het noordwesten. Je fietst langs diepe kloven, kleurige rotsen, watervallen en rivieren. Onderweg kun je heerlijk zwemmen, bushwalken en eindeloos genieten van dit waanzinnig mooie gebied.

Om je Outbackgevoel compleet te maken overnacht je onder de sterren op bushcampings. Een goeie conditie heb je wel nodig, maar verder kan iedereen mee.

Oodnadatta Track

Een andere mooie route is over de Oodnadatta Track naar de Clare Vineyards in South Australia. Dit is een van de interessantste routes die je door de Outback kunt maken. Kilometers in de oneindigheid met af en toe wat oude koloniale huisjes, verlaten stationnetjes en zand, veel rood zand.

De natuur is zoals de echte Outback hoort zijn: droog en kaal en onderweg kom je veel resten van de pioniersgeschiedenis van Australië tegen.

In zeven dagen reis je van Alice Springs langs het ondergrondse opaalmijnstadje Coober Pedy waar ook jij onder de grond overnacht. Dan volg je een lang stuk van de Oodnadatta Track tot de prachtige Flinders Ranges. Dit is een van de oudste landschappen ter wereld en kent diverse fossiele vindplaatsen en een gevarieerde flora en fauna.

Na dagen zweten door de Outback kun je gaan relaxen én wijnproeven in de Clare Valley Wine Region.

Zelf door de Outback

Natuurlijk kun je deze trips ook zonder tour doen! Bereid je dan wel heel goed voor. Neem altijd voldoende water mee, je zult liters en liters vocht nodig hebben. Op de kaart staan verschillende drinkplekken aangegeven zoals watertanks en beekjes, maar deze kunnen uitgedroogd zijn. Extra flessen mee is dus noodzakelijk.

De brandende zon is ook beter te verdragen wanneer je veel drinkt, een hoedje draagt en zonnebrand smeert met tenminste factor dertig.

Verder zul je een reparatiesetje mee moeten nemen. Je weet nooit waar je strandt en of daar wel bandenplaksel, ventieldopjes en binnenbanden te krijgen zijn. Laat bovendien de locals weten welke kant je opgaat. In geval van nood weten ze waar je ongeveer bent. Je mobiele telefoon heeft niet overal bereik.

Reizen Outback

Foto's & video's Fietsen door de Outback

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors