Tiwi Islands

Tiwi Islands

door Getaway Travel

Dichte regenwouden, zanderige stranden en rotsformaties? Dan hebben we het over de Tiwi eilanden. Deze twee eilanden, Melville en Bathurst, hebben een totale oppervlakte van acht vierkante kilometer.

Melville Island is, op Tasmanië na, Australië's op een na grootste eiland.

ZELF NAAR Northern Territory?

Bekijk alle 51 reizen naar Northern Territory

Aboriginalgemeenschap

De Tiwi eilanden worden al duizenden jaren bewoond door de inheemse Australische inwoners, de Tiwi. Een aboriginalgemeenschap die op het gebied van taal en cultuur nogal verschilt van de aboriginals op het vaste land. De meeste van deze Tiwi zijn kunstenaars en maken kostbare kunst, potten, beelden en houtkervingen. Het werk kun je zien in een galerie op Bathurst Island.

Ook zijn de inwoners gedreven Australian Football spelers. Deze passie zie je vooral terug tijdens de jaarlijkse Tiwi Island Grand Final op Bathurst Island.

Voedsel uit de natuur

Zowel Bathurst als Melville zijn zwaar beboste eilanden met allerlei eucalyptus-soorten en hoge palmen. Er is dan ook heerlijk voedsel te vinden in de vorm van wilde pruimen, sugar bag, kokosnoten en yamwortels. De mangrovebossen rondom de rivier voorzien beide eilanden van mosselen, kokkels, zandkrabben, barramundi en andere soorten vis.

Om het eiland te bezoeken moet je wel een dagtour boeken. Wil je het eiland voor langere tijd te bezoeken, dan heb je hiervoor toestemming nodig van de stamhoofden.

Reizen Northern Territory

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors