Huisje-Baantje-Feestje

Huisje-Baantje-Feestje

door Jolieke van Amerongen

Het idee van Alex om te gaan paraglyden in Byron Bay was erg origineel, met name omdat het helemaal niet mogelijk is om te paraglyden in Byron Bay! Daar ging m'n verjaardagscadeau. Om toch m'n adrenaline-gehalte een beetje op pijl te houden, besloten we een paar dagen later een bezoek te brengen aan "Wet & Wild", het grootste waterslide park in Australië, in Surfers Paradise.

We hadden afgesproken om van alle glijbanen af te gaan, maar toen ik bij binnenkomst al die super stijle glijbanen zag, kreeg ik al meteen spijt van m'n belofte. Ik liet uiteraard niks merken - verstand op 0 - en daar ging ik dan. Het was waanzinnig en al zat ik aan het eind van de dag onder de blauwe plekken, ik was er trots op!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Hierna zijn we doorgreden naar Fraser Island, 's werelds grootste zandeiland. Ons reismaatje was een 30-jarige, lichtblauwe, 2-persoons 4WD-Jeep en ondanks de maximum snelheid van 80 km/u en het gat in het dashboard dat als airconditioning diende, liet het bakkie ons niet in de steek. De prachtige meren, waaronder Lake McKinsey, het regenwoud en kamperen onder de sterren op het strand maakte Fraser een van de hoogtepunten tot nu toe.

Misschien is het je opgevallen dat Australiërs dol zijn op alles dat groot is, ik kon het dan ook niet laten om onderweg toch even te stoppen en een foto te maken met "the BIG banana", "the BIG pineapple" en "the BIG prawn". Ok, so what's the "BIG" deal here? Are we compensating for something, Australia?

Helaas komt aan al het goede een eind. Onze roadtrip eindigde in Noosa, waar we nog even hebben kunnen genieten van een week in luxe.

Na 6 weken vakantie zijn we weer terug op de "thuis"basis: Melbourne. Je leest het goed, de knoop is doorgehakt: we gaan in Melbourne wonen! Ook al leek Sydney in eerste instantie nog zo aantrekkelijk, al vrij snel bleek dat als je verder kijkt dan Harbour Bridge, Opera House en het strand, dat je toch wel de gezelligheid van Melbourne mist. We gaan nu hard op zoek naar een baan en een appartement en ondertussen probeer ik natuurlijk ook m'n sociale leven een beetje op te bouwen (hebben jullie allemaal je ticket in de brievenbus gevonden???)

Kortom, in plaats van huisje-boompje-beestje staat mijn leven momenteel in het teken van huisje-baantje-feestje!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors