Melbourne Grand Prix 2008

Melbourne Grand Prix 2008

door Jolieke van Amerongen

"KEEP HYDRATED, WEAR SUNSCREEN, WEAR A HAT" dat was de centrale boodschap gister tijdens de Grand Prix hier in Melbourne. Met een temperatuur oplopend tot 40 graden Celcius leek het een overbodige mededeling, maar zeker niet onbelangrijk. Daar zat ik dan, ingesmeerd met factor 30+, pet op en m'n flesje water in de aanslag. Binnen een paar seconden was m'n water verdampd, zat m'n pet aan m'n hoofd geplakt en liep de zonnebrand in straaltjes langs m'n gezicht. "It was bloody hot, mate!".

Terwijl ik weg zat te zweten in m'n plastic stoel bedacht ik me dat ik nooit echt een grote fan ben geweest van Formule 1. Ik keek af en toe wel eens met een schuin oog mee als m'n vader Studio Sport zat te kijken, maar ik vond het altijd maar een domme sport met weinig emotie. Ten onrechte, ben ik achter gekomen. Ik was net een zweetdruppel uit m'n oog aan het vegen, toen het startsein werd gegeven en 22 auto's met enorme snelheid voorbij schoten. Ik zat meteen rechtop in m'n stoel. Op een pijnlijke manier kwam ik erachter dat ze er 1 voorzorgsmaatregel vergeten waren bij te vertellen: WEAR EARPLUGS!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Juist ja. Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar 58 rondes verder kwam Lewis Hamilton als grote winnaar over de eindstreep, gevolgd door slechts 6 anderen. De overige 15 deelnemers lagen ergens onderste boven in de berm of hadden de pitstop gemist en kwamen zonder benzine langs de kant te staan.

Al met al een hele belevenis. Het mooiste moment was toch wel toen Hamilton over de finish kwam en als een klein kind met z'n vuistjes liep te juichen. Eenmaal uit de auto werd zijn vreugde steeds uitbundiger en al dansend en springend maakte hij zijn weg naar het podium, waar hij de grote prijs in ontvangst nam. Het Engelse volkslied galmde over het circuit en met kippenvel op m'n armen keek ik toe hoe deze held zijn trouwe fans besproeide met verkoelende champagne.

Conclusie: Formule 1 is cool - zelfs bij 40 graden Celcius!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors