So far so good!

So far so good!

door Jolieke van Amerongen

Toen ik een paar weken geleden voor het eerst voet op Australische bodem zette, was ik verrast om te merken dat het leven hier "aan de andere kant van de wereld", verdacht veel op het leven in Europa lijkt. En in veel opzichten klopt dat ook, al is dat natuurlijk logisch met alle Europese migranten hier.

Maar zodra je in de auto stapt en voor tien minuten gaat rijden, opent zich ineens een heel andere wereld die toch wel erg uniek te noemen is. Voor je het door hebt zit je ineens in "the middle of nowhere" en is er overal waar je kijkt "niks" meer dan wijde, droge vlaktes met hier en daar een boerderij en wat bomen en als je geluk hebt wat hoppende kangaroes (als je pech hebt liggen ze namelijk dood langs de kant van de weg).

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Pas dan besef je ineens waar je bent: een ander land, andere natuur, andere mensen én een ander klimaat! Australië is het land van zon, zee en bbqen. In tegenstelling tot Nederland is het hier erg droog. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er in Victoria enorme bosbranden zijn geweest. Elke druppel water telt. Mensen zetten emmers in de douche om water op te vangen en daarmee worden dan weer de planten besproeid. Het gaat zelfs zo ver, dat als de tuin van je buurman verdacht "groen" is, je hem anoniem aan kunt geven bij de "water politie". Big Brother is watching you.

Ik keek er dan ook niet gek van op, dat iedereen enorm blij was, toen de regen met kerst ineens met bakken uit de hemel kwam vallen. De enige die er niet zo om stond te springen, was ik. Zeg maar dag tegen je bbq in bikini op het strand. Ook ik zat deze kerst binnen, warm opgekruld op de bank bij de kerstboom cadeautjes uit te pakken. Zo voelde het toch ineens heel vertrouwd!

Oud & Nieuw hebben we met vrienden aan de kust gevierd. Tentje mee, bbq, surfboards en natuurlijk veel champagne. Klokslag twaalf uur ging iedereen te water, voor een frisse nieuwjaarsduik. En daarna opwarmen bij het kampvuur, we hebben ons goed vermaakt. Via de bekende Great Ocean Road zijn we terug naar Melbourne gereden. Onderweg zijn we nog een paar keer gestopt, natuurlijk om de 12 apostelen te bewonderen, maar ook heb ik voor het eerst in m'n leven een koala in het wild gezien!

Inmiddels zijn we dus in Melbourne. Melbourne leeft! Er is hier altijd wel wat te zien of te doen - live optredens, art galleries, openlucht of drive-in bioscopen, picknicken in de Botanical Gardens of even bijkomen van het shoppen op een van de vele terrassen onder het genot van een echte italiaanse "cafe latte" - je hoeft je hier niet te vervelen. En niet te vergeten, Melbourne is gek op sport.

Een van de populaire sporten is cricket. Daar zat ik dan, in een stadion met 75.000 Australische en Engelse supporters die helemaal uit hun dak gingen voor dit spelletje! Ik moet toegeven, het is echt niet zo saai als het lijkt, en de hele sfeer eromheen maakte het dat ik zeven uur lang op het puntje van m'n stoel heb gezeten. Het "nood-boek" dat Alex voor me had meegenomen bleef dus onaangeraakt in de tas. Een verrassend leuke ervaring!
Ondanks dat ik sooo far van huis ben is het "so far so good"!

Iedereen hier is volop zomervakantie aan het vieren, dus je begrijpt dat het me zwaar valt om me hieraan aan te passen. It's time to hit the road! Deze week beginnen we onze "roadtrip" langs de oostkust: Sydney, Byron Bay en Fraser Island, here we come!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors