Vlieg over Australië met de serie Earthflight

Vlieg over Australië met de serie Earthflight

door Lana Leach

Wie droomt er niet van om als een vogel de wereld over te vliegen? Met de nieuwe BBC-serie Earthflight reis je met de dieren alle continenten over. De vlucht brengt je over oceanen naar woestijnen en van gebergtes naar drukke steden en tropische regenwouden. Wij vlogen mee met de vogels in Australië.

Vijftig papegaaisoorten leven in Australië. De bekendste, de regenbooglori, kom je langs de hele Oostkust tegen. Van Queensland tot Tasmanië. En van het drukke Sydney tot de regenwouden bij Daintree. De felgekleurde ondeugende vogels doen alles voor een zoet stukje fruit. Met een romantisch koppeltje vlieg je over de steden en de kilometerslange stranden van de Gold Coast.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

De budgies in de outback

De vlucht vervolgt naar het hart van Australië. In de Outback leeft een papegaaisoort die zich aan heeft weten te passen aan de barre omstandigheden, de budgie ofwel de kleine Australische grasparkiet.

Bij Uluru vliegt een zwerm van de blauwe en gele minipapegaaien met je mee. In het droge rode landschap is het altijd zoeken naar water. Een kangoeroe komt in zicht. De budgies snellen achter hem aan. De kangoeroe leidt de weg.

De groep wordt steeds groter: honderden, duizenden, miljoenen. Dit is nooit eerder in beeld gebracht. De budgies vliegen met je mee. Bij de waterpoel is het dringen om een plekje. Een paar tellen houden ze hun snavel in het water en dan is de volgende alweer aan de beurt.

BBC Natural History Serie

Net als de voorgaande BBC Natural History Series, waaronder Planet Earth, Human Planet en Frozen Planet, is Earthflight adembenemend.

Verteller David Tennant neemt je in zes afleveringen mee naar de grootste natuurlijke wonderen van de wereld. Vanaf 9000 meter hoogte zie je de wereld in vogelperspectief. Van de duiven in India tot de adelaars in Alaska en van flamingo's in Afrika tot condors boven de Andes.

Een unieke serie waarin je ziet hoe de vogels zich aan hebben weten te passen aan de veranderende wereld. Een besef hoe bijzonder het leven op aarde is.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors