Recensie film Under the Sea

Recensie film Under the Sea

door Yasmin Visser

De wateren van Indonesië, Papoea Nieuw-Guinea en Zuid-Australië vormen de wereldberoemde koraaldriehoek. Hier vind je 75 procent van alle koraalvarianten ter wereld en ontelbaar verschillende zeedieren. Voel je als een duiker zonder nat te worden tijdens de film Under the Sea.

Under the Sea is geregisseerd door Howard Hall. De film is 15 februari in première gegaan in het Omniversum in Den Haag. Door het enorme scherm heb je het gevoel dat je wordt omringt door de vissen op het witte doek. Acteur Tygo Gernand neemt je mee naar de onderwaterwereld en vertelt over de koraaldriehoek.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Kwal als hoed

Felblauwe visjes en oranje-witte anemoonvissen á la Nemo, zwemmen door elkaar heen. Een kreeft kruipt onder een zachte kwal en gebruikt hem als hoed. Zo loopt hij geen gevaar voor de roofdieren van de oceaan.

Hengelaarsvissen in allerlei kleuren verstoppen zich in de zanderige bodem. Daar wachten ze geduldig tot hun maaltijd nietsvermoedend langs komt zwemmen. Binnen een fractie van een seconde hengelen ze hun prooi naar binnen.

Zeekat

Na de zanderige bodem van Indonesië zwemmen we door het koraalrif van Australië. Het felgekleurde koraal vormt het decor van het leven van de zeekatten. Deze inktvissen dansen over het koraal op zoek naar een lekker hapje.

Naast zeekatten zweven groene zeeschildpadden, stekelroggen en zeedraakjes voorbij. Zeeleeuwen spelen in het zeewier, maar blijven op hun hoede voor de witte haaien.

Warme zee

Under the Sea heeft ook aandacht voor de grote dreiging van klimaatverandering. De opwarming van de aarde kan desastreuze gevolgen hebben voor de onderwaterwereld. Veel zeedieren zullen uitsterven als het water te warm wordt.

Via Under the Sea maak je kennis met de mysterieuze wereld onder de zeespiegel. Het is verbluffend om te zien dat er zoveel leven te vinden is onder water.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors