Aussie Beach Event

Aussie Beach Event

door Yasmin Visser

Een man gekleed in wielrenpak staat met een geconcentreerde blik op de surfplank. Zijn helm komt goed van pas, het snel ronddraaiende board ziet er gevaarlijk uit. Na 16 seconden verliest hij zijn evenwicht en landt hij met een smak op het blauwe luchtkussen van de surfsimulator.

Dit is één van de taferelen op het Aussie Beach Event, dat zaterdag 24 april plaatsvond in Bloemendaal aan Zee bij strandpaviljoen Woodstock 69. Australiëliefhebbers uit alle hoeken van het land genoten van de felle zon en de vele Australische activiteiten.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Surfen zonder water

De surfsimulator van Australie.nl staat meteen bij de ingang van het strandpaviljoen. De surfplank bevindt zich op de plek waar je normaal gesproken een rodeostier zou verwachten.

Strandgangers kijken schuchter naar de eerste helden die een surfpoging wagen. 'Het is toch moeilijker dan je denkt', zegt Julia, als ze na twaalf seconden van de plank valt. 'En dat terwijl ik aan kitesurfen doe.' De wielrenner kan dit beamen: 'Ik kwam hier toevallig langs en dacht ik probeer het even, maar dat viel toch tegen.'

Ook ervaren golfsurfers valt het zwaar om lang te blijven staan. Toch lukt het de 17-jarige Wouter om ruim één minuut op het surfboard te balanceren.

Camperreis

Wie het langst op de plank blijft staan, maakt kans op een camperreis voor twee personen naar Australië.

Uiteindelijk is het de Brabantse Sietske die er met deze prijs vandoor gaat. Samen met vrienden is ze helemaal uit Oosterhout naar Bloemendaal afgereisd, speciaal voor het Aussie Beach Event. 'Ik kan nog steeds niet geloven dat ik gewonnen heb', verklaart de winnares nadat ze het goede nieuws heeft gehoord.

Bolle wangen

Gedurende de hele dag zijn er workshops. Een groepje mensen zit in een hoekje uit de wind in een kring op het zand. Onder leiding van Lies proberen ze allemaal met bolle wangen geluid te krijgen uit hun didgeridoo.

Deze kenmerkende houten blaasinstrumenten komen oorspronkelijk van de Aboriginals. Voor beginners is het altijd een gevecht om daadwerkelijk muziek te maken.

Strakke wetsuits

Op het strand zijn mensen druk bezig met beachvolleyballen of powerkiten. Anderen hijsen zich met moeite in hun strakke wetsuits. Ze bereiden zich voor op een uurtje surflessen bij één van de surfleraren van Surfschool Zandvoort.

Naast de keuken van Woodstock 69 fileren deelnemers van de kookworkshop geconcentreerd een zalm. De stukjes verse vis rollen worden vervolgens in het zeewier gerold. De amateurkoks mogen de heerlijke sushi's zelf opeten.

De dag wordt afgesloten met een knisperend kampvuur. Marshmellows worden rondgedeeld. Langzaam verdwijnt de zon in de zee. Op de klanken van I come from a land down under wanen we ons nog even in Australië.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors